Brocante

Te Koop: Office Set

Deze set meubels betreft een ‘ensemble de mobilier de bureau‘ (een set kantoor meubelen) waarin de dennenappel centraal staat. De set is gemaakt van Cuba-mahonie met iepen-wortel-fineer.

ENSEMBLE DE MOBILIER de bureau

De kast, spiegel en het bureau zijn van buiten bijna in nieuwstaat, en compleet.  Het iepen-wortel blad van het bureau is gelukkig bewaard gebleven en origineel  maar gerestaureerd en wordt met een geharde glasplaat op maat bijgeleverd.

De set is in de jaren ’60 in Nancy op een veiling geweest, en zoals is af te lezen van het schildje, oorspronkelijk verkocht door Louis Chambry, in Parijs. Galerie Vaudemont in Nancy schrijft de set toe aan Gauthier & Poinsignion; zij hebben eenzelfde bureau, zij het minder geornamenteerd.

Art Nouveau kast met iepen-wortel en cuba mahonie

De stoelen en fauteuil zijn in goede staat maar de poten hebben hier en daar wat gebruikssporen.

set van 3 Art Nouveau stoelen

Afmetingen:

 • Kast  172 cm hoog – 180 cm breed – 45 cm diep
 • Bureau  30 cm breed – 75 cm diep
  te verlenging met 2 x 32,5 cm (totaal 195 cm mogelijk)
 • Spiegel: 120 cm breed – 175 cm hoog
 • Fauteuil x 1
 • Stoel x 3

Omdat de foto’s niet van erg hoge kwaliteit zijn raden wij u aan bij interesse een afspraak te maken met de aanbieder van deze set. De set is te bezichtigen in de regio Arnhem. Voor meer informatie stuurt u het beste een bericht aan info@maisonartnouveau.nl

Te Koop: Art Nouveau Slaapkamer 2

Volgens de verkopende partij is is dit een originele Art Nouveau slaapkamer van Majorelle uit 1910. Het ameublement bestaat uit grote kleding kast met typische Art Nouveau vormgeving van de spiegel in de deur, een nachtkastje en een bed.

Te_koop_slaapkamer_Majorelle_kledingkast

Handgesneden bloemen boven de spiegel in de kast die ook terugkomen in het bed en in het nachtkastje. En overal bronzen beslag.

(Afmetingen van de kast: hoogte 216 cm, breedte, 180 cm en diepte 49 cm)

 Te_koop_slaapkamer_Majorelle_kledingkast Te_koop_slaapkamer_Majorelle_kledingkast 

Het bed moet nog gerestaureerd worden, maar daar is al een afspraak voor gemaakt met de restaurateur. Dus wanneer u deze set zou willen kopen, dan wordt het bed eerst nog gerestaureerd.

(De maten van het bed zijn:  lengte 192 cm en breedte 150 cm.)

Te_koop_slaapkamer_Majorelle_nachtkastje

Te_koop_slaapkamer_Majorelle

Dit signatuur staat in het bed.

Er zijn bij deze aanbieder ook bijzet-tafeltjes van Majorelle beschikbaar.

Te_koop_Majorelle_bijzet-tafeltjes

Wilt u meer weten over dit slaapkamer ameublement, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op via info@maisonartnouveau.nl. De meubels staan in de provincie Gelderland, en zijn indien gewenst te bezichtigen bij de verkoper.

Te Koop: Art Nouveau Slaapkamer 1

Originele Art Nouveau slaapkamer, te koop aangeboden in Dordrecht.

Afmetingen Bed 140 x 200:  152 x 213 x 142 cm (B x D x H)

Commode: 120 x 56 x 198 cm (B x D x H)

Linnen- / kledingkast: 208 x 57 x 230 cm (B x D x H)

Nachtkastjes: 42 x 42 x 87 cm  (B x D x H)

Facet geslepen spiegeldeuren.

Het enige niet originele aan de gehele slaapkamer is de marmeren opstand van de commode. Het marmer op de commode en nachtkastjes en tevens de overige elementen als beslag en wieltjes onder de nachtkastjes zijn origineel.

Mocht u interesse hebben voor deze complete Art Nouveau slaapkamer, neemt u dan snel contact met ons op via info@maisonartnouveau.nl. Of doe meteen een goed bod, dan leggen wij dat namens u voor aan de verkoper (slaapkamer staat in Dordrecht).

Te Koop: Art Nouveau Eetkamer

Deze eetkamer is ooit in de omgeving van Luik (België) aangekocht door de huidige eigenaar, en daarna naar Berlijn verhuisd. De meubels zijn voorzien van eenvoudig doch hoogwaardig houtsnijwerk met florale motieven. Op de buffetkast zijn ook twee ‘zieners’ in het hout uitgesneden.

Te Koop: Art Nouveau Eetkamer  jugendstil_houtsnijwerk_te_koop_eetkamer_met_spiegel

Momenteel is het eiken ensemble uit de periode van rond 1910 in gebruik; het verkeert in goede staat. Het art nouveau-ensemble voor de eetkamer bestaat uit:

 • Een buffetkast (dressoir, keukenkast, servieskast)
 • Een uitschuifbare tafel
 • Zes stoelen
 • Een wandspiegel

Alle meubels zijn met elkaar verbonden door het houtsnijwerk.

De Buffetkast kan worden gedemonteerd. 

Afmetingen:
Hoogte: 230 cm
Breedte: 165 cm
Diepte: 50 cm

De tafel kan ongeveer een halve meter worden verlengd.

Afmetingen:
Hoogte: 76 cm
Lengte: 120 cm (met inzetstuk van 51 cm totale lengte 171 cm)
Breedte: 100 cm

jugendstil_houtsnijwerk_te_koop_eetkamer_stoelen

De 6 stoelen zijn in 2006 opnieuw gestoffeerd met een hoogwaardige, afneembare stof. Hiervoor zijn de originele decoratieve nagels gebruikt.

Afmetingen:
Hoogte: 95 cm
Breedte: 46 cm
Diepte: 42 cm

Hoogte van de zitting: 46 cm
Diepte van de zitting: 37 cm

 

Wandspiegel met originele tekening van de Franse kunstenaar Edmond Adolphe Rudaux (1840-1908).  De vierkante spiegel eronder is in originele staat. 

Afmetingen:
Hoogte: 168 cm
Breedte: 85 cm

Het meubilair van de eetkamer wordt alleen samen verkocht.
Houtsoort: eiken
Conditie: gebruikt, in goede staat bewaard gebleven

Bezichtiging in Berlijn mogelijk.

Prijs n.o.t.k.

Complete Art Nouveau Interieurbetimmering

te koop art nouveau winkel interieur paneling for sale

Een van onze connecties biedt momenteel een complete interieurbetimmering in de stijl van de Art Nouveau te koop aan. Het gaat om Art Nouveau panelen van eind 19de – begin 20ste eeuw, oorspronkelijk deuren afkomstig uit een villa in Dinant.

Het interieur bestaat uit plafondpanelen die tezamen ongeveer 3 x 3 meter overspannen, 12 wandpanelen die elk 2,90 meter hoog zijn en 63 cm breed. En 2 deuren die elk ook 2,90 hoog zijn, en 73 cm breed. Alwéér zo’n uniek object!

Enkele overzichtsfoto’s van de meest recente opstelling van het interieur…

te koop art nouveau interior paneling for sale

te koop art nouveau interior paneling for sale

Momenteel is het interieur gedemonteerd en staat het in NL opgeslagen als losse panelen…

te koop art nouveau interior paneling for sale

te koop art nouveau shop interior paneling for sale

Prijs: nader overeen te komen.

Neemt u bij belangstelling of vragen contact op met ons. Dit kan d.m.v. een e-mail aan info@maisonartnouveau.nl of door te bellen naar tel. nr. +31(0)6-40221696.

Antoni Gaudí (1852-1926) – Van natuur naar architectuur

Te_koop_boek_Gaudi_van_Maria_Antonietta_CrippaTitel: Antoni Gaudí (1852-1926) – Van natuur naar architectuur.
Auteur: Maria Antonietta Crippa
ISBN: 9789461060273
Taal: Nederlands
Uitgever: Taschen / De Volkskrant
Prijs: € 5,75 € 4,75 (Excl. verzendkosten)
Mooi verzorgd, rijk geillustreerd deel uit de ‘kleine’ Taschen-serie geeft in woord en beeld een overzicht van leven en werk van de Spaanse architect Gaudi (1852-1926). In de inleiding schetst de auteur Gaudi’s opleiding en carriere, gezien in cultuurhistorische en sociale context, m.n. in Barcelona. Ook de karakteristieken van zijn unieke, eigenzinnige werk en de waardering van zijn tijdgenoten krijgen aandacht.

Vervolgens komen, in chronologische volgorde, 16 voorbeelden aan bod, o.a. de projecten voor graaf Guell en de Sagrada Familia. Elk object wordt beschreven en afgebeeld in verschillende foto’s en is voorzien van een plattegrondje. De toegankelijk geschreven teksten bevatten veel interessante informatie. De meeste afbeeldingen zijn in kleur; van de zwart/wit opnames laat een gedeelte de oorspronkelijke situatie zien, ook van een aantal interieurs.

Evenals in de andere delen van deze reeks wordt besloten met een overzichtelijke ‘Biografie in jaartallen’. De combinatie van informatieve, goed geschreven teksten en talrijke, mooie foto’s maakt deze monografie interessant voor een breed publiek. Met bibliografie en 2 kaartjes (van Spanje en Barcelona) waarop de besproken projecten zijn aangegeven.

U kunt dit mooie boek bestellen door een e-mail te versturen aan info@maisonartnouveau.nl.

Verkocht: Art Nouveau Garderobe-kast met Spiegeldeuren

Deze esdoorn garderobe-kast met spiegeldeuren is jarenlang een dierbaar bezit geweest van de huidige eigenaresse maar wordt i.v.m. een op handen zijnde verhuizing een sta-in-de-weg. Hij is begin 1900 gemaakt in Noord-Frankrijk.

De functionaliteit is groot; hij is namelijk voorzien van extra planken, eveneens van esdoornhout en passend bij de planken die er al in aangebracht waren ten tijde van vervaardiging. De hoogte is 2,56 m inclusief de karakteristieke kuif.

Te Koop Art Nouveau Kledingkast

Achter de linkerdeur zijn 6 (leg)vakken van elk 54 cm breed en 48 cm diep. Achter de rechterdeur is een roede opgehangen. (de ruimte vanaf de bovenzijde van de roede tot aan afdekking van de lade, eventueel ook als legvak te gebruiken, is 152 centimeter.) De planken achter de brede middendeur hebben een binnenmaat van 102 centimeter. Dit middenste deel van de kast is momenteel ingedeeld in een lagere hangruimte en vier legvakken. De legplanken zijn ook in het middendeel 48 cm diep, al springt het middendeel van de kast zélf naar voren t.o.v. de zijkanten.

Aan de buitenkant is de kast 61 centimeter diep bij de zijdeuren; het middendeel steekt nog 11 centimeter verder naar voren. De poten en de kap-delen steken verder uit naar links, rechts en voren.

In de deuren zitten geslepen spiegels. De kast kan op verzoek worden bezichtigd in Utrecht.

Wanneer u serieus interesse in deze kast heeft kunt u contact opnemen via info@maisonartnouveau.nl, dan brengen  wij u in contact met de eigenaar.

 

VERKOCHT! Art Nouveau Piano

Art_Nouveau_Piano_for_Sale

Deze Art Nouveau Piano van het merk Hoffmann & Kühne uit Dresden staat te koop in Haarlem. De afmetingen zijn als volgt: 153 cm breed x 67 cm diep x 133 cm hoog. Prijs: n.o.t.k.

Mocht u interesse hebben, neemt u dan contact met ons op via info@maisonartnouveau.nl. Dan brengen wij u in contact met de eigenaar.

Art_Nouveau_Piano_te_koop

Art_Nouveau_Piano_for_Sale

Klikt u op de foto’s voor een grotere afbeelding

Gustav Klimt (1862-1918)

Te_koop_boek_Klimt_van_Gilles_NeretTitel: Gustav Klimt (1862-1918)
Auteur: Gilles Néret
ISBN: 9789461060020
Taal: Nederlands
Uitgever: Taschen / De Volkskrant
Prijs: € 5,75 € 4,75 (Excl. verzendkosten)
De onverminderde populariteit van Gustav Klimt (1862-1918) getuigt niet alleen van de bijzondere aantrekkingskracht van zijn weelderige schilderkunst, maar ook van de universele thema’s waaraan hij werkte: liefde, vrouwelijke schoonheid, ouder worden, en de dood.

Dit boek presenteert in 96 pagina’s een selectie van het werk van Klimt. Naast een complete biografie van Klimt vertelt het boek over Wenen in de tijd van Klimt, het Secessionistisch Symbolisme en de Femmes Fatales. Maar ook over de Beethovenfries, de exotische mozaïeken in de Villa Stoclet en de erotiek in kunst.

U kunt dit mooie boek bestellen door een e-mail te versturen aan info@maisonartnouveau.nl.