Hoe creëer je een authentiek Art Nouveau Interieur?

…zeTijdens de Victoriaanse tijd (1837-1901) ontstond er in Engeland een welopgevoede middenklasse. Deze ‘nieuwe rijken’ hielden er strikte regels op na, ook wat betreft de inrichting van hun huis. De salon was de belangrijkste kamer in huis die de rijkdom en interesses van de eigenaren moest weerspiegelen. En kosten nog moeite werd gespaard om deze ruimte met smaak in te richten volgens de laatste regels van de verfijnde smaak.

Hoe creëer je een authentiek Art Nouveau interieur?

Eén van de meest in het oog springende kenmerken van zo’n interieur is de tripartite (drieledige) indeling van de muren, met een dado of lambrisering aan de onderkant, een veld in het midden en een fries of kroonlijst aan de bovenkant.

De laatste helft van de Victoriaanse periode viel samen met het begin van de Art Nouveau periode in Continentaal Europa. En de Engelse regels van verfijnde smaak werden naadloos door ‘onze’ ontwerpers overgenomen. We zien de driedeling van muren dan ook in de meeste Art Nouveau interieurs weer terug.

Om u de mogelijkheid te bieden uw interieur zo authentiek mogelijk te decoreren, hebben wij verschillende soorten lambrisering voor u op een rij gezet. Hiermee kunt u op relatief eenvoudige wijze een sensationeel resultaat boeken.

Lincrusta Dado Panelen

lincrusta_WaltonFrederick Walton, die in 1863 het linoleum uitvond, ontwikkelde een proces voor het embossen van halfvloeibare lijnzaadolie, dat daarna aan de achterkant werd voorzien van een waterdicht papier of canvas. Dit product noemde hij Lincrusta. Het was een veel toegepast product dat bij ons nog steeds te bestellen is. U kunt Lincrusta dadopanelen relatief eenvoudig bevestigen en daarna in elke gewenste kleur geschilderen. Lincrusta dadopanelen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en worden geleverd op rollen van ± 5,4 meter.

dado_panelen  lincrusta_labrisering_in_de_badkamer

Lincrusta x William Morris = Willow Boughs dado

Tin Pressed Dado Panelen

Tin pressed dado panels zijn ook in elke gewenste kleur overschilderbaar. Deze panelen worden gemaakt van een speciale kwaliteit aluminium platen, en zijn over het algemeen niet gevoelig voor roest. Ze zijn daardoor toepasbaar op verrassende plaatsen in huis. I.v.m. de transportkosten zijn deze panelen alleen te koop per verpakking van 10 panelen, samen goed voor 18 meter lambrisering.

art_nouveau_lambrisering_badkamer_tin_pressed_dado_panels Tin_Pressed_Panels_backsplash

Gemarmerde / Gehoute Lambrisering

Tijdens de Art Nouveau periode was het een vaak voorkomend fenomeen dat de labrisering werd gehout of gemarmerd, meestal om hout (of marmer) van een hogere kwaliteit na te bootsen. Marmeren/houten is een techniek waarbij een decoratieschilder marmeren of houten panelen op een eenvoudige ondergrond schildert.

Omdat er nog maar weinig mensen zijn die dit vak goed beheersen heeft Maison l’Art Nouveau een ambachtelijke vakman voor u gezocht. Eentje die zó kan marmeren en houten dat zijn panelen niet van echt te onderscheiden zijn!

marmer_paneel_005 marmer_paneel_001 hout_paneel_002

Lambrisering van Keramische Tegels

U kunt natuurlijk jarenlang antiekwinkeltjes afstruinen, op zoek naar identieke Art Nouveau tegels. Maar gelukkig kunt u tegenwoordig ook gewoon nieuwe Art Nouveau tegels kopen. Omdat wij samenwerken met verschillende tegelfabrikanten in Europa, kunnen wij voor elk budget en bij elke stijl een passende lambrisering  uit tegels voor u samenstellen.

art_nouveau_tegelpaneel_001 art_nouveau_tegelpaneel_004 art_nouveau_tegelpaneel_002 art_nouveau_tegelpaneel_005

tegel-lambrisering_art_nouveau-jugendstil_groen Voorbeeld_jugendstil_tegel-paneel Voorbeeld_jugendstil_tegel-paneel

Lambrisering van Keramische Dado Panelen

Naast keramische tegels verkopen wij ook keramische dado panelen. En met de bijpassende afwerkranden en plinten in deze collectie kunt u wederom een zéér authentiek Art Nouveau interieur creëren!

ceramic dado panels keramische lambriserings panelen

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande meer informatie wensen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@maisonartnouveau.nl.

Art Nouveau BehangArt Nouveau Behangranden, Art Nouveau Stoffen, Isolerende Gordijnen, Art Nouveau Sanitair, Romantisch Kant, De Decoratieschilder, Gipsornamenten en Lijsten, Art Nouveau Tegels, Painting the PastMucha Glas-in-lood, Mucha Tegel-panelen, Art Nouveau VloerkledenInterieur Advies