Art Nouveau Sanitair uit Frankrijk en Italië

Art Nouveau Sanitair 1911
In een héél klein dorpje in het noorden van Frankrijk vonden wij het familie-bedrijf Herbeau dat al sinds 1857 sanitair produceert. Louis Herbeau opende zijn eerste showroom in Lille en wijdde zich volledig aan l’Art du Sanitaire. Aan het einde van de 19de eeuw was de invloed van de Art Nouveau duidelijk zichtbaar in de ontwerpen van zijn zoon Desire, de tweede generatie Herbeau. En juist díe producten, het Art Nouveau sanitair, willen wij graag in Nederland introduceren.

Oprichtings document Maison Herbeau Lille 1857

Art Nouveau Sanitair van Herbeau uit Frankrijk

Bij Herbeau is de menselijke hand aanwezig in elke fase van het productieproces. Herbeau is opgericht in 1857 en vertegenwoordigt inmiddels 160 jaar ervaring in de vervaardiging van uniek keuken- en badkamer sanitair. Deze traditie van ambachtelijk handwerk wordt al vijf generaties van vader op zoon overgedragen.

Hieronder ziet u slechts een kleine greep uit de nostalgische collectie van Herbeau. Er is echter nog véél meer. En elk model is zelfs in een handbeschilderde uitvoering te bestellen! Voor meer informatie kunt u de Herbeau catalogus hier downloaden. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden. Art Nouveau Jugendstil Spoelbak

Art Nouveau Sanitair Jugendstil wasbak

Klassiek Sanitair uit Italië

Wist u dat er óók heel veel klassiek sanitair uit Italië komt? Al dat ‘Engelse Sanitair’ wordt eigenlijk in Italië geproduceerd. Ik importeer het daarom liever rechtstreeks uit Italië, zonder tussenkomst van Engelse merken.

Maison l’Art Nouveau importeert van het sanitair van Ceramica Galassia, Blue Provence, Kerasan, Vitruvit en Simas (klik op een link om de complete collectie van de betreffende fabrikant te zien).

klassiek_sanitair_wasbak_op_pootjes

Mail voor meer informatie of een prijslijst naar info@maisonartnouveau.nl.

Art Nouveau BehangArt Nouveau Behangranden, Art Nouveau Stoffen, Isolerende Gordijnen, Romantisch Kant, De Decoratieschilder, Gipsornamenten en Lijsten, Art Nouveau Tegels, Lambrisering, Painting the PastMucha Glas-in-lood, Mucha Tegel-panelen, Art Nouveau VloerkledenInterieur Advies