Projecten

De meeste foto’s die ik van mijn klanten krijg, plaats ik tegenwoordig op Instagram. Dan kan iederéén meegenieten! Hieronder zijn de laatste Insta-posts te zien. Wil je meer bekijken? Of grotere plaatjes? Klik dan op een van de foto’s hieronder.


Hieronder plaats ik ook wel eens foto’s en quotes van mijn klanten. Over hun ervaring met mijn producten en de service. Dus geen spectaculaire reclamefoto’s en gladde verkoop praatjes, maar eerlijke reacties en trotse foto’s van oprechte klanten!


Burgemeesterskamer uit 1896 in het Oude Stadhuis van WinschotenDe Groningse Restauratie-schilder Lex van der Zwaag werkt momenteel aan de restauratie van de Burgemeesterskamer uit 1896, in het Oude Stadhuis van Winschoten. Voor de schouw zocht hij specifieke Art Nouveau / Jugendstil wandtegels. “Ik was een beetje ongerust over de prijs van de tegels, maar dat bleek ongegrond. Over alles is een goed contact geweest. Ik ben heel erg tevreden over de totale uitstraling van de gerestaureerde kamer met als hoogte punt de wandtegels in de schouw. Ik kan de samenwerking met Maison l’Art Nouveau van harte aanbevelen, o.a. vanwege de goede uitstraling, tegels, stoffering, behang en de interieur voorbeelden.”


Aannemer Mart van Houten benaderde ons omdat hij authentieke Art Nouveau tegels nodig had voor een restauratie in Amsterdam. Zijn klant koos voor tegels uit de GOLEM catalogus. GOLEM is een ambachtelijk Duits bedrijf dat honderden originele tegelontwerpen her-produceert en waarvan wij de complete collectie voor u importeren.

Art Nouveau Jugendstil wandtegels Restauratieproject Amsterdam Art Nouveau Jugendstil wandtegels


Ans en Alex schreven het volgende over onze samenwerking die bijna een jaar duurde: April 2016 zijn we de trotse eigenaren geworden van Villa Hoog Duin gebouwd in 1906. De zoektocht naar behang met de motieven uit die tijd is begonnen… Via Marktplaats “Maison l’Art Nouveau” gevonden en na een kijkje genomen te hebben op de website meteen gebeld met Olga. Het is niet bij behang alleen gebleven; Olga kwam op bezoek met een hele auto vol met voorbeelden van behang, gordijnstoffen, etc. Adviezen voor houtwerk, plafonds, sjablonen en het idee om Jan Berghuis langs te sturen voor de marmer decoraties. Een zeer deskundige en service gerichte dame. Overal snel een antwoord op, offertes in verschillende prijsklassen.

Open-boek marmer lambrisering
Open-boek marmeren van de lambrisering door Jan Berghuis

We zijn zéér tevreden over de klantgerichtheid, kennis van zaken, kwaliteit van de geleverde goederen en diensten. Mochten we in de toekomst nog iets nodig hebben voor ons huis, dan zal onze zoektocht altijd starten bij Maison l’Art Nouveau. Wij kunnen Olga absoluut aanbevelen; advisering perfect, hoogstaande kwaliteit van de geleverde goederen en een zeer vriendelijke dame! Elke dag weer geniet ik van de prachtige gordijnen, het mooie behang en de kunstwerken die Jan voor ons gemaakt heeft.” 


Website_Rijksmuseum_2017

Het Rijksmuseum in Amsterdam koos onlangs ons Finse behang JUGEND-TULPPAANI voor de promotie van haar collectie Art Nouveau sieraden in de museumwinkel!


Greetje koos voor ons behang LILJA uit Zweden: “We zochten behang dat passend is bij ons pand uit 1903. Er is origineel glas-in-lood in de ramen verwerkt dat vrij overheersende kleuren heeft. Ik zocht behang dat deze kleuren zou ondersteunen en versterken; tegelijkertijd moest het ook bij de “ziel” van het huis passen. Omdat de voor- en achterkamer een andere lichtinval hebben, was het een puzzel om het in beide ruimtes passend te krijgen en er toch één geheel van te maken. Olga is erg bevlogen en denkt goed mee. Ook is ze meerdere keren langs geweest met stalen behang. Ze geeft goed advies maar ook de ruimte om in alle rust je eigen keuzes te maken. 

Het eindresultaat is heel mooi geworden, zonder Olga hadden we niet bij dit behang uitgekomen. We waren heel blij met Olga’s persoonlijke benadering, de oplossingsgerichtheid bij vragen of problemen. Bij een behangwinkel krijg je een stapel boeken en weinig advies. De Jugendstil periode is heel specifiek, de meeste medewerkers van behangwinkels hebben er nog nooit van gehoord, laat staan dat ze je een goed advies kunnen geven. Door het contact met Olga, ga je met elkaar “puzzelen” op de locatie om het juiste behang te vinden. Het totaalconcept van inrichting is ook mogelijk, waarbij alles op elkaar afgestemd kan worden. Dit kan met alleen behang, maar ook met de overige inrichting zoals het verfwerk, tegels, vloerkleden en traplopers. Ik zou zeker aanraden om contact met Olga op te nemen.

Olga, bedank! Het was leuk om zo een tijdje op te trekken, zeker omdat je zelf ook met je huis zo bevlogen bezig bent. Veel succes met alles!  Greetje”