Art Nouveau Gordijn- en Meubelstoffen

Institut_Pere_Mata_Manuel_Sánchez_Blázquez _2011
Naast behang spelen ook de stoffen die u toepast bij het inrichten van uw huis een belangrijke rol. Ze zijn moeilijk te vinden, maar ze zijn er wel: Art Nouveau gordijn- en meubelstoffen. Slechts enkele weverijen maken vandaag de dag nog kwaliteitsstoffen met motieven van bijvoorbeeld Charles Rennie Mackintosh, Charles Francis Annesley Voysey, William Morris, Archibald Knox, Josef Hoffmann and René Beauclair. En wij hebben deze weverijen alvast voor u gevonden!

Onze Collectie Art Nouveau Gordijn- en Meubelstoffen

Hieronder slechts enkele voorbeelden van de Art Nouveau stoffen wij zoal kunnen leveren. Wij hebben o.a. bedrukte stoffen en plat geweven stoffen, fluweel, chenilles etc. De ene stof is meer geschikt voor gordijnen, terwijl de andere juist perfect is voor het stofferen van uw meubels. Daarnaast zijn de stoffen vaak ook geschikt als Art Nouveau-wandbespanning. Ik help u graag bij het maken van de juiste keuze.

Maison_Art_Nouveau_gordijnstof_Maybeck
90% katoen – 10% linnen

Maison_Art_Nouveau_meubelstoffen-120

Quote from William Morris, fabric designer

William Morris (1834-1896)

Natuurlijk kan Maison l’Art Nouveau ook alle Morris & Co. stoffen leveren! Die Arts & Crafts motieven zijn ontworpen door William Morris zelf, maar ook door een jongere generatie designers die hij in dienst had. Mijn persoonlijke favorieten zijn John Henry Dearle (1859-1932) en Charles Francis Annesly Voysey (1857-1941).

morris & co workshop tijdens de InCoDa in Gorinchem
Samen met Herma (Morris & Co.) op de foto, tijdens de InCoDa ’24 beurs in Gorinchem

Ik geef hieronder enkele voorbeelden uit de Morris & Co. collectie weer. Maar er is echt véél te veel om alles hier te kunnen laten zien. De complete Morris & Co. collectie vindt u op de website van de fabrikant. Ik heb ook al het behang en zelfs de prachtige wollen vloerkleden. Laat me gerust weten hoe ik je verder kan helpen met de Morris & Co. collectie.


Vaak zijn van deze Art Nouveau Gordijn- en Meubelstoffen nog veel meer kleurencombinaties beschikbaar. Om de website overzichtelijk te houden, laten we hier per dessin slechts enkele voorbeelden zien. Maison l’Art Nouveau heeft rechtstreeks contact met de weverijen en kan hierdoor alle stoffen leveren.

Wij werken samen met een groot naaiatelier en kunnen u hierdoor ook complete Art Nouveau-gordijnen / Jugendstil-gordijnen aanbieden, al-dan-niet gevoerd.

Neemt u vrijblijvend contact met ons op via info@maisonartnouveau.nl als u meer informatie wenst over de mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste stof voor uw project.

Set stoelen van Camille Gauthier opnieuw gestoffeerd door Antiquités Art Nouveau, in Nancy

Aan de prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ze zijn wel een goede indicatie. Soms zijn ze onderhevig aan koersschommelingen of inmiddels achterhaald. Als u zeker wilt weten of de prijs klopt, neemt u het beste even contact met mij op via info@maisonartnouveau.nl.

Art Nouveau BehangArt Nouveau Behangranden, Isolerende Gordijnen, Art Nouveau Sanitair, Romantisch Kant, De Decoratieschilder, Gipsornamenten en Lijsten, Art Nouveau Tegels, Lambrisering, Painting the PastMucha Glas-in-lood, Mucha Tegel-panelen, Art Nouveau VloerkledenInterieur Advies