Art Nouveau Tegels

art_nouveau_tegelpaneel art_nouveau_tegelpaneel art_nouveau_tegelpaneel art_nouveau_tegelpaneel art_nouveau_tegelpaneel

Aan het einde van de 19de eeuw zorgde de industriële revolutie voor een explosieve groei van het aantal inwoners in de grote steden. Overal braken cholera epidemieën uit en artsen riepen op tot een betere hygiëne. Tegels kwamen daarbij goed van pas. Bovendien waren ze een relatief goedkoop materiaal geworden omdat diezelfde industriële revolutie massaproductie mogelijk had gemaakt. Tegelfabrieken schoten als paddenstoelen uit de grond, en mede door zijn grote decoratieve mogelijkheden werd de tegel tijdens het Fin-de-Siècle enorm populair.

Reliëf-tegels

Maison l’Art Nouveau werkt samen met verschillende tegelfabrikanten om een optimale mix van prijs en kwaliteit te kunnen bieden. Het komt er in de praktijk op neer dat we unieke tegels bij unieke producenten bestellen, en minder unieke tegels bij fabrikanten die een goede kwaliteit leveren, in bijpassende kleuren en afmetingen. Hieronder enkele voorbeelden van onze reliëftegels. Vraag om de catalogus (PDF) om het meest complete overzicht te kunnen bekijken.

In Duitsland worden bovenstaande reliëf-tegels weer volop gemaakt, naar originele ontwerpen uit 1900. Natuurlijk werkt Maison l’Art Nouveau samen met deze tegelfabrikant. U kunt alle tegels bij ons per stuk bestellen.

Ook in Italië vonden wij reliëftegels met een Art Nouveau motief. Deze tegels zijn er in maar liefst 29 kleuren. En er zijn ook bijpassende randen.

Art Nouveau tegels met reliëf

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

keramische-tegels-rond-1900-in-nederland-art-nouveau-jugendstil

Nieuw! boizenburger jugendstil art nouveau rand tegel

Decor-tegels

We hebben ook gladde tegels met een typisch Art Nouveau ontwerp voor u gevonden. Deze tegels zijn zeer geschikt voor allerlei toepassingen binnenshuis. Indien u ze buiten zou willen toepassen, kunnen we deze tegels ook extra hard gebakken leveren.

Voorbeeld_jugendstil_tegel-paneel  tegel-lambrisering_art_nouveau-jugendstil_groen

Bij een andere andere fabrikant vonden we zelfs tegels met decoraties van bekende Art Nouveau kunstenaars zoals Charles Rennie Mackintosh, Alphonse Mucha en Gustav Klimt!

badkamer tegels mucha art nouveau jugendstil badkamer tegels mucha art nouveau jugendstil badkamer tegels mucha art nouveau jugendstil

charles rennie mackintosh tiles tegels badkamer art nouveau jugendstil   klimt badkamer tegels fliesen badezimmer jugendstil secession tiles


Art Nouveau Vloertegels

En wat te denken van vloertegels? Maison l’Art Nouveau importeert verschillende soorten en merken vloertegels. Van keramische vloertegels tot ouderwetse cement tegels. We hebben het allemaal!

Hierboven ziet u enkele voorbeelden van onze keramische vloertegels. Deze zijn niet poreus en makkelijk schoon te houden. Op de foto hieronder staat een voorbeeld van dubbel hardgebakken mozaïek-tegels. Die moeten worden geïmpregneerd voor gebruik.

En we verkopen ook cement tegels. Vanaf 6 m2 is het al mogelijk deze in de gewenste kleuren te leveren. En we kunnen zélfs tegels laten maken van een oud ontwerp. Uiteraard zijn die dan ook in de gewenste kleuren.

Cement Tegels - Custom-Colour cement-tegels-custom-made

En kijk hieronder eens wat een mooie oude ontwerpen we hebben gevonden? Op Pinterest hebben we er nog veel meer opgeslagen! Kijk hier maar eens!

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden, en uw speciale wensen willen bespreken, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@maisonartnouveau.nl. Als eerste sturen we u altijd een brochure (PDF) toe zodat u zich op uw gemak kunt gaan oriënteren. Daarna gaan we er samen iets moois van maken!


“Beste Olga, dank voor de informatie. Ze zijn vandaag inderdaad aangekomen en ze zijn boven verwachting, zowel qua vorm als kleur. Groet, Frits”

Klantreview na bestelling Art Nouveau tegels bij Maison l'Art Nouveau


Art Nouveau BehangArt Nouveau Behangranden, Art Nouveau Stoffen, Isolerende Gordijnen, Art Nouveau Sanitair, Romantisch Kant, De Decoratieschilder, Gipsornamenten en LijstenLambrisering, Painting the PastMucha Glas-in-lood, Mucha Tegel-panelen, Art Nouveau VloerkledenInterieur Advies