Art Nouveau Behang

De grootste collectie Art Nouveau behang ter wereld
Na intensief speurwerk hebben wij, verspreid over de hele wereld, enkele behangfabrikanten gevonden die oude ontwerpen opnieuw produceren. We vonden ook behangfabrikanten die geheel nieuwe ontwerpen hebben gemaakt in de stijl van de Art Nouveau. En het resultaat is, dat wij nu de grootste collectie Art Nouveau behang ter wereld hebben.

Olga_Harmsen_is_period_decorator_gespecialiseerd_in_art_nouveau-interieurs
Olga Harmsen is Period Decorator gespecialiseerd in Art Nouveau interieurs (Foto Werry Crone)

Tijdens het fin-de-siècle werd in Europa het mooiste Art Nouveau behang ontworpen. En ook in America maakten ze héél mooi behang. Maar dat valt net als het Engelse behang, meer in de categorie Arts & Crafts. Helaas hebben die prachtige dessins na de eerste wereldoorlog plaats moeten maken voor Art Deco behang. Vervolgens kwam er ’50s, ’60s en ’70s behang… Tot we uiteindelijk weer terugkeerden naar het Barok behang.

Verkoper en een klant in een behang-showroom 1899-1901
Behang-showroom, 1899-1901

Art Nouveau Behang

Maison l’Art Nouveau heeft een enorme collectie Art Nouveau behang bijeen gebracht. Bij ons heeft u namelijk keuze uit meer dan 100 soorten en kleuren behang. Van handgemaakt blokdruk behang, tot machinaal geproduceerd vinylbehang, in elke prijsklasse. Overigens is Art Nouveau de Franse benaming van een kunststroming die in Duitsland Jugendstil wordt genoemd. Dus ook als u op zoek bent naar Jugendstil behang, bent u bij ons aan het juiste adres! Hieronder ziet u slechts enkele voorbeelden van het behang dat wij voor u hebben verzameld.

Brantwood Ruskin behang
Brantwood Ruskin behang

“We zoeken geruststellende plekken om met geliefden te knuffelen.
Een plek om thuis te noemen.”


art_nouveau_behang-46
We hebben een prachtige collectie foto-behang. Vraag de folder aan!
Mural_Albert_Smit_American_Hotel_Amsterdam
Mural naar ontwerp van Albert Smit (die van de tegeltableau’s op het American Hotel in Amsterdam)

Ons behang is ook uitermate geschikt voor ondernemers in de retail en horeca om zich te onderscheiden van de rest. We mochten al verschillende ondernemers helpen bij de inrichting. 


Maison l’Art Nouveau levert de complete collectie William Morris behang, stoffen en vloerkleden. Het is té veel om alles op deze website te laten zien. Maar u kunt de meest recente Morris & Co. collectie wel hier bekijken.

art_nouveau_behang-39a
€ 169,- per rol

Maison l’Art Nouveau importeert zoals gezegd ook behang van ambachtelijke bedrijfjes uit Scandinavië, zoals bijvoorbeeld van Handtryckta Tapeter uit Långholmen. In deze video kun je goed zien hóe ambachtelijk hun behang wordt geproduceerd. Onder de video enkele voorbeelden van wat zij zoal kunnen maken. Prijzen van dit handgemaakte behang zijn op aanvraag.


Japans Behang

Het Japonisme was enorm populair ten tijde van de Art Nouveau; en veel welgestelde families hadden in hun Art Nouveau huis dan ook een ‘Japanse kamer’. Of er waren op zijn minst Japanse decoratieve elementen aanwezig, zoals vazen, wood block prints en kamerschermen. Om u de mogelijkheid te bieden ook in uw huis een Japanse kamer te creëren, hebben wij een mooie collectie Japans behang voor u bijeengebracht. En dat mooie Japanse behang zal zeker bijdragen aan die kenmerkende Japanse atmosfeer, in uw eigen huis.

art_nouveau_japonisme_behang-024 (Japans behang met kraanvogels)
Vanaf € 60 per m2 op maat (geschaald) gemaakt.
art_nouveau_japonisme_behang-016 (Japans behang met Geisha's en Mucha)
€ 115,- per m2

* Prijs op aanvraag houdt in dat wij de prijs voor u moeten berekenen tegen de dan geldende koersen.

Harmony in Blue and Gold: The Peacock Room van James McNeill Whistler 1877
Harmony in Blue and Gold: The Peacock Room van James McNeill Whistler 1877

Onze TOP 6 uit de grootste collectie Art Nouveau behang ter Wereld!

Om u een klein beetje op weg te helpen stellen wij elk jaar een TOP 6 voor u samen van het meest populaire behang uit onze collectie van dat jaar. Wanneer u de lijsten in het groot wilt bekijken, klikt u hier op voor: 2021, 2020, 20192018, 2017 of 2016.

Ons meest populaire behang 2021 Ons meest populaire behang 2020 Ons meest populaire behang 2019 
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande meer informatie wensen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@maisonartnouveau.nl.
(Aan de prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ze zijn wel een goede indicatie. Vaak zijn ze onderhevig aan koers-schommelingen en soms zijn ze inmiddels achterhaald. Neemt u voor de exacte prijs even contact met mij op.)


Wilt u meer weten over de geschiedenis van behang, en Art Nouveau behang in het bijzonder, leest u dan verder op de website het Musée du Papier Peint (het Behangmuseum) in Rixheim, Frankrijk.

Art Nouveau Behangranden, Art Nouveau Stoffen, Isolerende Gordijnen, Art Nouveau Sanitair, Romantisch Kant, De Decoratieschilder, Gipsornamenten en Lijsten, Art Nouveau Tegels, Lambrisering, Painting the PastMucha Glas-in-lood, Mucha Tegel-panelen, Art Nouveau VloerkledenInterieur Advies