Isolerende Gordijnen

Maison l’Art Nouveau adviseert eigenaren van oude huizen gebruik te maken van isolerende gordijnen. Waarom? Omdat oude huizen, als het om comfort gaat, nogal eens te wensen over laten. ’s Winters zijn ze niet warm te stoken. En in de zomer wordt het er al snel te warm. Dat zou je kunnen oplossen met dubbel glas. Maar als je in een monument woont, kun je in veel gevallen geen dubbel glas laten zetten, bijvoorbeeld omdat de sponningen niet diep genoeg zijn voor dubbel glas.

hoe isoleer je een raam van een monument

Het komt ook regelmatig vaak voor dat de ramen niet helemaal goed sluiten. En wat doe je dan? Zou het niet fantastisch zijn als u, zónder de ramen te vervangen, en zónder dubbel glas, toch het comfort in huis kon verbeteren?

Moondream

Maison l’Art Nouveau importeert Moondream* thermische voeringstoffen. Deze met metaaldraden geweven stoffen zijn specifiek ontwikkeld om het comfort in uw monument te verhogen. Dankzij de weerkaatsing van 80 tot 90% van de infrarode stralen, reflecteert deze voering in de winter de warmte van de verwarming naar binnen, en in de zomer de warmte van de zon naar buiten.

technische-prestaties-thermische-voering-tot-aan-7-verschil-tot-aan-46-minder-stookkosten

Doordat uw gordijnen als het ware isolerende schermen tegen de kou vormen kunt u tot aan 46% besparen op uw stookkosten. En dat is niet alleen fijn voor uw comfort en voor uw portemonnee; het is ook nog eens héél goed voor ons milieu!

thermische-voeringstof-moondream-voor-gordijnen

Er zijn twee soorten Moondream voeringstof: Eco voor zomer óf winter, en Bi-Cool voor zomer én winter. Omdat het prijsverschil zo klein is, houden wij alleen de Bi-Cool op voorraad. Maar bij grotere orders kunnen wij ook de Eco uitvoering leveren. En wanneer u uw Art Nouveau gordijnen door ons laat maken kunnen wij ze meteen voor u laten voeren met een van de isolerende stoffen van Moondream.

Isolerende Voeringstof Moondream

Veelgestelde vragen over Moondream Bi-Cool

 • Kan ik de voeringstof ook los bestellen? Ja hoor. Ook als u geen Art Nouveau gordijnen bij ons bestelt kunt u deze voeringstof bij ons bestellen.
 • Hoe breed is de isolerende voeringstof? De stof is 150 cm breed.
 • Hoe lang is de isolerende voeringstof? U kunt bij ons bestellen per meter en u krijgt dus precies zoveel als u nodig heeft, aan één stuk. 
 • Hoe kan ik de stof verwerken? De stof is net als een gewone voeringstof te verwerken. U kunt de stof achter uw gordijn naaien zoals u dat met een andere voeringstof ook zou doen. 
 • Als ik de voering niet aan mijn gordijnen vast wil naaien, hoe bevestig ik het dan? U kunt de voering m.b.v. klittenband aan uw bestaande gordijnen bevestigen. En u kunt ook gebruik maken van rimpelband en haakjes om de voering los achter uw gordijnen te bevestigen. 
 • Kan ik de isolerende voeringstof wassen? Ja. De fabrikant adviseert de gordijnen opgevouwen te wassen in een netje. 
 • Waarvan is de Moondream Bi-Cool isolerende gordijnvoering gemaakt? De voeringstof is gemaakt van 99,97% Polyester + 0,03% Aluminium.
 • Kan ik de gordijnvoering strijken? Ja, de thermische voeringstof is op lage temperatuur prima te strijken.
 • Welke kleur heeft deze thermische voering? De Bi-Cool is aan beide zijden zilverkleurig. (De Eco is aan een kant wit en aan de andere kant zilverkleurig)
 • Kan ik Moondream ook zelf met mijn naaimachine verwerken? Ja, dat kan. 
 • Hoe kan ik Moondream bestellen? Door een mailtje te sturen met daarin uw naam en adres, en de hoeveelheid meters die uw wilt bestellen. 
 • Kan ik de voeringstof ook naar mijn eigen gordijnatelier laten sturen? Ja hoor. Als u geen Art Nouveau gordijnen wenst, en ergens anders gordijnen laat maken, kunnen wij de isolerende voering ook daarheen sturen voor u. 
 • Ik wil heel graag gebruik maken van deze isolerende voering maar ik wil geen zilverkleurige stof voor mijn ramen. Wat nu? In dat geval kunt u deze thermische voering tussen uw gordijnstof en een neutrale voeringstof in laten naaien. Dit beïnvloedt de isolerende werking van de voeringstof niet. 

Hoe kan ik Moondream isolerende gordijnvoering verwerken?


“Die isolatievoering werkt echt geweldig! Als de gordijnen dicht zijn voel je helemaal niets meer van de kou…” Ans

“Wat een geweldig materiaal! Het verschil qua isolatie is werkelijk waar gigantisch!!! Ik bestel daarom graag nog een paar stukken!” Caroline

“De gordijnen hier pas een dag of tien. Dus is het een beetje moeilijk om nu al te zeggen hoeveel de voeringstof het energieverbruik beïnvloedt. Wel hebben wij de indruk dat het ’s nachts in de huiskamer minder afkoelt sinds de gordijnen er hangen.” Lia

Wilt u er deze winter óók warmpjes bij zitten? Neem dan nú contact met ons op via info@maisonartnouveau.nl.


In het kader van een reizende expositie over het verduurzamen van monumenten is de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) de Moondream gordijnvoering zelfs bij ons komen filmen! De complete expositie is komende jaren in vele gemeentehuizen door heel het land gratis te bezoeken. Lees hier verder over de tentoonstelling. 

Op de expositie van het RCE maakte ik bovendien onderstaande twee foto’s die ik erg informatief vond; door middel van tocht-strips en isolerende gordijnen kun je volgens berekeningen van RCE al een aanzienlijke deel van je warmteverlies terugdringen. Bovendien is onze Moondream voering nóg beter dan de genoemde ’transparante warmtereflecterende rolgordijnen’ in het onderste plaatje.

Indicatie_warmteverliezen_per_gebouwdeel

energie-besparen_met_vensterisolate

 


*Moondream is een merk van het bedrijf Brunswick dat is opgericht in 1909. Charles, de huidige directeur, vertegenwoordigt de vierde generatie van de Brunswick familie.

Art Nouveau BehangArt Nouveau Behangranden, Art Nouveau Stoffen, Art Nouveau Sanitair, Romantisch Kant, De Decoratieschilder, Gipsornamenten en Lijsten, Art Nouveau Tegels, Lambrisering, Painting the PastMucha Glas-in-lood, Mucha Tegel-panelen, Art Nouveau VloerkledenInterieur Advies