Wereld_Art_Nouveau_Dag_Nederland

Wereld Art Nouveau Dag

Sinds 2013 wordt in heel Europa op 10 juni ‘World Art Nouveau Day’ gevierd. Initiatiefnemer van deze eerste World Art Nouveau Day was het Museum of Applied Arts in Budapest. Men koos voor de datum 10 juni omdat het de sterfdag is van Antoni Gaudí en Ödön Lechner, twee charismatische Art Nouveau architecten uit verschillende hoeken van Europa. Op internationaal niveau worden de activiteiten voor dit evenement gecoördineerd door het Réseau Art Nouveau Network in Brussel en de Art Nouveau European Route in Barcelona. In Nederland is Maison l’Art Nouveau verantwoordelijk voor de coördinatie van alle activiteiten. 

Momenteel zijn we ‘full speed ahead’ met de voorbereidingen voor Wereld Art Nouveau Dag in 2023 bezig. In 2018 hebben we een speciale website gelanceerd waarop alle informatie over de activiteiten in Nederland terug is te vinden:

http://wereldartnouveaudag.nl

Ondertussen kunt u hieronder alvast genieten van enkele mooie recensies en ander beeldmateriaal uit de afgelopen jaren. Wilt u zélf een evenement organiseren in het kader van Wereld Art Nouveau Dag, dan moedigen wij u van harte aan dat alvast te melden zodat wij uw activiteiten mee kunnen nemen in onze berichtgeving/PR activiteiten.

Neem voor meer informatie over World Art Nouveau Day contact op via olga@maisonartnouveau.nl of bel 06 – 40221696.


Heel Nederland in de ban van de Art Nouveau!

Op 10 juni wordt wereldwijd Wereld Art Nouveau Dag gevierd. Wat is hier aan de hand?! Art Nouveau is ‘hot’. Dat is niet zo vreemd als men bedenkt dat de stroming eind 19de eeuw is ontstaan als een reactie op de industrialisering en de opkomende consumptiemaatschappij, een herwaardering van de natuur en het ambacht en een zoektocht naar een nationale identiteit. Dat zijn precies de onderwerpen die ons vandaag ook weer bezighouden.

Conservator Jan de Bruijn vertelt over een van de topstukken uit de nieuwe tentoonstelling ‘Art Nouveau in Nederland’. Vanaf aanstaande zaterdag te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. lees meer: www.gemeentemuseum.nl/nl/tentoonstellingen/art-nouveau-nederland

Geplaatst door Gemeentemuseum Den Haag op Donderdag 19 april 2018


Interview met Olga Harmsen in AD de Dordtenaar over World Art Nouveau Day


Volkskrant - Art nouveau blijkt verrassend actueel


Arnhem Direct - World Art Nouveau Day 2018


Delfse Post Wereld Art Nouveau Dag