Onze Vakmensen

Maison l’Art Nouveau werkt samen met vakmensen. Geen gewone vakmensen, maar kunstenaars. Mannen en vrouwen die zich hebben gespecialiseerd in een bepaalde techniek of stijl. En die allemaal de Art Nouveau een warm hart toedragen. Of u nu op zoek bent naar een ‘Mucha’ voor in de badkamer of een compleet nieuw huis in de stijl van de Art Nouveau, bij deze mensen is uw project altijd in goede handen.

Jan_BerghuisJan Berghuis is de vierde generatie in een familie van decoratieschilders. Hij maakt niet van echt te onderscheiden hout- en marmerimaties op lambriseringen, schouwen, in trappenhuizen etc. In 1992 heeft Jan voor Monumentenzorg een boek geschreven over de toepassing en uitvoering van hout- en marmerimitaties.

Rene_EgasRené Egas is gespecialiseerd in het restaureren van monumentaal en decoratief stucwerk. Hij geeft er de voorkeur aan oorspronkelijke materialen zoveel mogelijk te behouden. Mocht het originele stucwerk echter niet meer te redden zijn, dan kan René het perfect voor u recreëren. René is Lid van ‘het Neerlandsch Stucgilde’.

Enkele leden van de Vakgroep Restauratie StucadoorsVakgroep Restauratie Stukadoors is nog zo’n enthousiaste vakgroep. Deze erkende Meesterstukadoors hebben de lat erg hoog liggen als het om restauratiewerk gaat. Samen vormen zij een netwerk dat heel Nederland dekt. Er is dus altijd wel een restauratie-specialist bij u in de buurt. De vakgroep werkt nauw samen met o.a. monumentenzorg en restauratieschilders.

Matteo-Visser_MeubelrestauratorMatteo Visser volgde de meubelvakschool in Rotterdam en studeerde in 1994 af. Sinds 2002 als zelfstandig restaurator gevestigd in de historische binnenstad van Dordrecht is Matteo in het restaureren van antieke houten meubelen, klokkasten, barometers, instrumenten en sculpturen uit de 17-19de eeuw gespecialiseerd.

Heleen_van_der_SpekHeleen van der Spek wist als kind al dat ze met ‘dansend glas’ wilde werken. Want zo noemde ze het glas-in-lood dat zorgde dat het licht telkens anders was, alsof het glas bewoog. Heleen maakt prachtig sierlijke, vaak organische ontwerpen van o.a. bloemen. Maar ze creëert ook schitterende panelen die zijn geïnspireerd op de werken van bijvoorbeeld Alphons Mucha.

Decoratieschilder Myrthe Smith

Myrthe Smith wist al op jonge leeftijd dat ze wilde schilderen. Ze deed de opleiding restauratie, oude schilderstechnieken, hout- en marmerimitatie aan de schildersvakschool te Amsterdam. Myrthe houdt van Art Nouveau en is elke klant dankbaar voor wie zij een kamer of trappenhuis mag decoreren met Art Nouveau motieven.

Sipke_van_de_PeppelSipke van de Peppel is een ‘redactionele duizendpoot’ met een passie voor toegepaste kunst van rond 1900. Hij schrijft o.a. voor Art Deco magazine en is samensteller van de Jugendstil en Art Deco agenda’s van uitgeverij Bekking & Blitz. Daarnaast blogt Sipke over (binnenhuis) architectuur, boekversiering en grafische vormgeving op www.anno1900.nl.

Oleg_KarlsonOleg Karlson is een architect die de meest fantastische Art Nouveau villa’s neerzet. Hij reisde heel Europa door om de bouwwerken van alle grote Art Nouveau architecten te bestuderen. Mocht u dus een wat groter budget hebben en een compleet nieuw pand willen laten ontwerpen in de Art Nouveau stijl, dan is Oleg uw man.

Oleg Carlson art nouveau villa gebouwd door ambachtelijke vakmensen