Glas-in-lood

glas-in-lood-serre_casa_lleon_Morero_barcelona

In huizen uit de periode rond 1900 zit vaak (en veel) glas-in-lood. In erkers en bovenlichten. Maar ook in binnendeuren en kamer-en-suitedeuren. Na ruim honderd jaar echter, verkeren deze glas-in-loodramen niet allemaal meer in een beste staat. Ramen tochten, deuren rammelen. Daar is wat aan te doen.

Bestaande glas-in-loodramen kunt u door een expert laten restaureren. Als de originele glas-in-loodramen ontbreken kunt u ook nieuwe laten maken. Om de ramen daarna te beschermen wordt er soms een voorzetraam voor geplaatst. Of worden de glas-in-loodramen in zijn geheel tussen dubbelglas geplaatst. Vanzelfsprekend kunnen wij u helpen bij het zoeken naar een geschikte oplossing voor uw situatie.

Maison l’Art Nouveau heeft ook een vakvrouw gevonden die prachtige organische glas-in-loodramen maakt geïnspireerd op de natuur én op de elegante dames van Alphonse Mucha. Zij kan voor u een uniek glas-in-loodraam maken van uw favoriete Mucha afbeelding.

Om u een idee te geven hoe zo’n glas-in-loodraam tot stand komt, laten wij u een video en wat foto’s zien uit het atelier van kunstenares Heleen van der Spek.

Glas-in-lood panelen door Heleen van der Spek

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande meer informatie wensen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@maisonartnouveau.nl.

Art Nouveau BehangArt Nouveau Behangranden, Art Nouveau Stoffen, Isolerende Gordijnen, Art Nouveau Sanitair, Romantisch Kant, De Decoratieschilder, Gipsornamenten en Lijsten, Art Nouveau Tegels, Lambrisering, Painting the PastMucha Glas-in-lood, Mucha Tegel-panelen, Art Nouveau VloerkledenInterieur Advies