Te Koop: Kunstformen der Natur, Ernst Haeckel 1904

Mij is gevraagd het volgende boek uit 1904 aan de liefhebbers van Art Nouveau, Jugendstil en Amsterdamse School te koop aan te bieden:

Kunstformen der Natur (1904)
von Prof. Dr. Ernst Haeckel

Ernst Heinrich Philipp August Haeckel (Potsdam, 16 februari 1834 – Jena, 9 augustus 1919) was een Duits zoöloog en filosoof die het werk van Charles Darwin in Duitsland bekend maakte. Hij was oorspronkelijk arts en later hoogleraar in de vergelijkende anatomie. Haeckel was ook een begenadigd illustrator, zoals blijkt uit zijn boek Kunstformen der Natur.

In 2014 schreef ik een artikel over Prof. Dr. Ernst Haeckel dat u hier kunt lezen. Er was namelijk een tentoonstelling in het Glasmuseum in Leerdam waarin zijn werk als inspiratiebron voor vele Nederlandse kunstenaar – zoals H.P. Berlage, Johan Melchior van der Meij, Theo Nieuwenhuis, Willem Bogtman, Michel de Klerk, Andries Dirk Copier and Chris Lanooy – werd tentoongesteld.

Ook buitenlandse kunstenaars zijn door Haeckel geïnspireerd. Denk hierbij aan Émile Gallé en René Lalique. Maar er zijn veel meer artiesten waarvan we weten dat ze een kopie van dit boek bezaten. Kunstformen der Natur overbrugde de kloof tussen wetenschap en kunst.

En nu wordt er dus een exemplaar van dit prachtige boek aangeboden. Een unieke kans om zo’n bijzonder boek te bemachtigen.

Ernst_Haeckel_and_von_Miclucho-Maclay_1866
Ernst Haeckel en Von Miclucho Maclay 1866

Indien u meer foto’s wilt ontvangen om een bod op het boek te kunnen doen, vraagt u daar dan gerust naar. De richtprijs van de aanbieder is bekend bij Maison l’Art Nouveau. Ook daarnaar kunt u informeren via info@maisonartnouveau.nl.