VERKOCHT: Art Nouveau Garderobe-kast met Spiegeldeuren

Deze esdoorn garderobe-kast met spiegeldeuren is jarenlang een dierbaar bezit geweest van de huidige eigenaresse maar wordt i.v.m. een op handen zijnde verhuizing een sta-in-de-weg. Hij is begin 1900 gemaakt in Noord-Frankrijk.

De functionaliteit is groot; hij is namelijk voorzien van extra planken, eveneens van esdoornhout en passend bij de planken die er al in aangebracht waren ten tijde van vervaardiging. De hoogte is 2,56 m inclusief de karakteristieke kuif.

Te Koop Art Nouveau Kledingkast

Achter de linkerdeur zijn 6 (leg)vakken van elk 54 cm breed en 48 cm diep. Achter de rechterdeur is een roede opgehangen. (de ruimte vanaf de bovenzijde van de roede tot aan afdekking van de lade, eventueel ook als legvak te gebruiken, is 152 centimeter.) De planken achter de brede middendeur hebben een binnenmaat van 102 centimeter. Dit middenste deel van de kast is momenteel ingedeeld in een lagere hangruimte en vier legvakken. De legplanken zijn ook in het middendeel 48 cm diep, al springt het middendeel van de kast zélf naar voren t.o.v. de zijkanten.

Aan de buitenkant is de kast 61 centimeter diep bij de zijdeuren; het middendeel steekt nog 11 centimeter verder naar voren. De poten en de kap-delen steken verder uit naar links, rechts en voren.

In de deuren zitten geslepen spiegels. De kast kan op verzoek worden bezichtigd in Utrecht.

Wanneer u serieus interesse in deze kast heeft kunt u contact opnemen via info@maisonartnouveau.nl, dan brengen  wij u in contact met de eigenaar.