stofontwerpen_felix-vanoutryve

Art Nouveau Modestoffen

Speciaal voor mensen die graag van Art Nouveau stoffen kleding zouden willen maken, importeren wij een prachtige Lawn Cotton (katoenen batist). De motieven van deze stoffen zijn gebaseerd op originele ontwerpen uit het eind van de 19de  / begin 20ste eeuw.

Deze katoenen lichtgewicht stoffen lijken net zijde. Ze zijn zacht, semi-transparant, en voelen verkoelend en toch warm aan. Ze kunnen in de wasmachine met een programma voor fijne stoffen. En ze kreuken niet. Strijken kan op lage temperaturen. Tip: gebruik een dunne naald dikte 60.

Dit type stof – batist – wordt o.a. gebruikt voor sjaals, stropdassen, nachtkleding, kinderkleding, tops, blouses, overhemden, rokken en jurkjes. Maar je kunt er natuurlijk ook hele fijne gordijntjes van maken…

De stof is 137 cm breed, en kost € 27,50 per meter. 

Wil je met een van deze mooie stoffen aan de slag? Stuur me dan een e-mail met je naam en adres, de naam van de stof die je graag wilt hebben, én hoeveel meter je nodig hebt. Dan ga ik het regelen. Mail naar: info@maisonartnouveau.nl

Let op: Ruilen of teruggeven is niet mogelijk!

art_nouveau_stof-ontwerpen


De term “Lawn” is afgeleid van “Laon”, een stad in Frankrijk, waar men  de oorspronkelijk linnen lawn produceerde. Lawn is ontworpen met fijne garens en een hoge draadtelling, wat resulteert in een zijdeachtig gevoel. De stof is gemaakt van gekamde of gekaarde garens. Wanneer de lawn wordt gemaakt met gekamd garen, zacht aanvoelt en licht glanst, wordt het ook wel “Nainsook” genoemd.