Onze Vakmensen

Maison l’Art Nouveau werkt samen met vakmensen. Geen gewone vakmensen, maar kunstenaars. Mannen en vrouwen die zich hebben gespecialiseerd in een bepaalde techniek of stijl. En die allemaal de Art Nouveau een warm hart toedragen. Of u nu op zoek bent naar een ‘Mucha’ voor in de badkamer of een compleet nieuw huis in de stijl van de Art Nouveau, bij deze mensen is uw project altijd in goede handen.

Jos_van_Beek-AretJos van Beek-Aret volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten en de Nutsacademie in Rotterdam. Tijdens haar jaren bij ‘De Porceleyne Fles’ specialiseerde zij zich o.a. in het beschilderen van plateel en tegeltableau’s. Jos maakt fantastische tegeltableau’s geïnspireerd op de werken van Alphonse Mucha.

Jan_BerghuisJan Berghuis is de vierde generatie in een familie van decoratieschilders. Hij maakt niet van echt te onderscheiden hout- en marmerimaties op lambriseringen, schouwen, in trappenhuizen etc. In 1992 heeft Jan voor Monumentenzorg een boek geschreven over de toepassing en uitvoering van hout- en marmerimitaties.

Sipke_van_de_PeppelSipke van de Peppel is een ‘redactionele duizendpoot’ met een passie voor toegepaste kunst van rond 1900. Hij schrijft o.a. voor Art Deco magazine en is samensteller van de Jugendstil en Art Deco agenda’s van uitgeverij Bekking & Blitz. Daarnaast blogt Sipke over (binnenhuis) architectuur, boekversiering en grafische vormgeving op www.anno1900.nl.

Rene_EgasRené Egas is gespecialiseerd in het restaureren van monumentaal en decoratief stucwerk. Hij geeft er de voorkeur aan oorspronkelijke materialen zoveel mogelijk te behouden. Mocht het originele stucwerk echter niet meer te redden zijn, dan kan René het perfect voor u recreëren. René is Lid van ‘het Neerlandsch Stucgilde’.

Matteo-Visser_MeubelrestauratorMatteo Visser volgde de meubelvakschool in Rotterdam en studeerde in 1994 af. Sinds 2002 als zelfstandig restaurator gevestigd in de historische binnenstad van Dordrecht is Matteo in het restaureren van antieke houten meubelen, klokkasten, barometers, instrumenten en sculpturen uit de 17-19de eeuw gespecialiseerd.

Eric_BlomEric Blom is een veelzijdig timmerman en meubelmaker met ruime ervaring op het gebied van restauratie en meubeldesign. Zijn kleinschalige manier van werken garandeert dat uw wensen centraal staan. Eric is een bescheiden vakman die zelf nooit zou vertellen dat hij op Villa Eikenhorst werkte.

Heleen_van_der_SpekHeleen van der Spek wist als kind al dat ze met ‘dansend glas’ wilde werken. Want zo noemde ze het glas-in-lood dat zorgde dat het licht telkens anders was, alsof het glas bewoog. Heleen maakt prachtig sierlijke, vaak organische ontwerpen van o.a. bloemen. Maar ze creëert ook schitterende panelen die zijn geïnspireerd op de werken van bijvoorbeeld Alphons Mucha.

Decoratieschilder Myrthe Smith

Myrthe Smith wist al op jonge leeftijd dat ze wilde schilderen. Ze deed de opleiding restauratie, oude schilderstechnieken, hout- en marmerimitatie aan de schildersvakschool te Amsterdam. Myrthe houdt van Art Nouveau en is elke klant dankbaar voor wie zij een kamer of trappenhuis mag decoreren met Art Nouveau motieven.

Oleg_KarlsonOleg Karlson is een architect die de meest fantastische Art Nouveau villa’s neerzet. Hij reisde heel Europa door om de bouwwerken van alle grote Art Nouveau architecten te bestuderen. Mocht u dus een wat groter budget hebben en een compleet nieuw pand willen laten ontwerpen in de Art Nouveau stijl, dan is Oleg uw man.

Oleg Carlson art nouveau villa gebouwd door ambachtelijke vakmensen