Wat onze klanten zeggen…

Op deze pagina kunt u lezen wat onze klanten zeggen over onze producten en onze service. En ook de foto’s die we van onze klanten ontvangen, plaatsen we hier. Hier treft u dus geen spectaculaire reclamefoto’s en gladde verkoop praatjes, maar eerlijke reacties en trotse foto’s van oprechte klanten!


Barbara was op zoek naar behang met pauwenveren. “Het product (behang) is geweldig! Ik hoop er ooit nog een mooi dressoir onder te zetten, dus het is nog niet de definitieve opstelling, maar het behang hangt! Ik ben er ontzettend blij mee. Wat een goede keuze!”


Vloerkleed Morris&Co. Pure Collection

Evelien zocht een mooi vloerkleed voor in haar slaapkamer. “Het Morris-tapijt is in goede orde aangekomen en nadat ik het met enige moeite de trap op had gezeuld, ligt het nu te pronken in mijn slaapkamer. De sfeer in de kamer is direct heel anders; rustig en licht, en een tikkeltje gewaagd met dat grote dessin. Ik ben reuze blij met het kleed, vind ‘m in het echt zelfs nog mooier dan in de catalogus, want sommige tinten hebben zelfs een zilveren glans in het ochtendlicht. Zo mooi!”


Wim zocht isolerende voering voor zijn bestaande gordijnen. “Ik twijfelde over de manier van bevestiging: vast achter de gordijnen of los aan een aparte rail. Ik ben zeer tevreden over het contact, en de vriendelijke en geduldige beantwoording van mijn vragen. Door contact met Maison l’Art Nouveau op te nemen ben tot een definitief besluit gekomen. Op de foto ziet u het resultaat. Ze hangen zelfstandig aan een aparte rail. Ik ben er zeer content mee. Ik kan Maison l’Art Nouveau dan ook zeer zeker aanbevelen, om de prettige behandeling direct vanaf het eerste contact.”

isolerende_gordijnvoering_los_aan_eigen_rail


Tineke was op zoek naar een Mackintosh-stof om zelf gordijnen van te maken. “De gordijnen zijn klaar en ze passen fantastisch. Omdat ze zo lekker dik zijn hebben we nu al het idee dat het ook beter isoleert voor de ramen. Ik heb ze uiteindelijk bij de Gouden Schaar laten maken en zelf de embrasses erbij gemaakt van het restje. We zijn er heel blij mee. Heel erg dank voor het meedenken. De gordijnen zijn een schot in de roos. Zoals beloofd hier de foto.”

mackinstosh_gordijnen


Anoushka wilde graag een romantisch behang voor in haar slaapkamer. Ze koos een behang uit van Wallquest, dat is gebaseerd op een origineel ontwerp van William Morris. “Hi, Olga, je vroeg om een foto van het resultaat! Misschien niet zo’n goeie foto, want mijn slaapkamer is maar petit, maar wel romantisch geworden! Behangen is super goed gegaan en ben er heel blij mee! Met vriendelijke groet van een content iemand, Anoushka”

dit behang van Wallquest is gebaseerd op origineel William Morris behang


Willemien was op zoek naar mooie tegels voor een luxe douche-cabine. Ze koos voor de Charles Rennie Mackintosh serie van onze leverancier Original Style. Het leuke was dat Willemien precies wist hoe ze het graag wilde en dat haar zoon haar ideeën in 3D heeft uitgewerkt. “Hierbij de foto hoe het is geworden. Ik ben er heel erg blij mee. Dank voor de goede samenwerking.”

badkamer mackintosh rose groen


Ellen van Dijk wilde graag glas-in-lood panelen laten maken voor achter een bovenlicht. Ze gaf aan iets te zoeken in de stijl van Mucha. Ik heb haar toen in contact gebracht met een glazenier die daar in is gespecialiseerd. “Ik ben fantastisch geholpen en doorverwezen naar een deskundige. Heleen van der Spek heeft prachtige ramen gemaakt. Ook vond ik het een heel prettige samenwerking met haar. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit en de service.”

Glas-in-lood panelen door Heleen van der Spek


De familie Rodrigo zocht een meubelstof om twee fauteuils mee te laten stofferen. De stof moest qua kleur bij hun bestaande turquoise bank passen. “We vinden de stoelen prachtig. Olga heeft prima advies gegeven. Leuk om te horen van een concurrent, dat dit niet kan voor zo’n prijs, (ik had een prijs-indicatie gegeven). Zulke stof kost normaal 2x zo duur, zei desbetreffend concurrent”.

gestoffeerde_oude_stoeltjes_turquoise_bruin   opnieuw_gestoffeerde_antieke_stoeltjes


De familie Strijker zocht een súperstevige meubelstof om hun fauteuils mee te laten stofferen. De stof moest bovendien qua kleur bij de bestaande groene gordijnen passen. “Olga nam de tijd voor ons en was erg vriendelijk. Bovendien heeft ze een uniek aanbod aan stoffen. We zijn heel tevreden over de stof, de prijs en de kwaliteit. En we zijn héél blij met onze mooie stoelen.” 

William Morris stof Chenille herstofferen


Op zaterdag 19 oktober mocht ik voor een groep genodigden van Galerie Het Ware Huis een lezing verzorgen over Art Nouveau anno 2019. Verzoek was iets te vertellen over mijn website en blog om op die manier te laten zien hoe zeer art nouveau bij de liefhebbers wereldwijd leeft en hoe de nieuwe digitale wereld iets kan betekenen voor de art nouveau liefhebber. 

lezing-olga-harmsen-in-galerie-het-ware-huis


Oege was op zoek naar een mooie en vooral stevige meubelstof voor de kussens op zijn rijtuigje. Liefst in bijpassende kleuren. Hij koos voor de fluwelen stof die wij speciaal voor onze klanten laten weven. “Eindelijk! Het is klaar! Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zijn. Hierbij een paar foto’s van een (misschien niet origineel maar wel) fris, vrolijk rijtuigje. Voor het rijden van bruidsparen is het minder geschikt, maar dat mag de pret niet drukken. Mocht de stof na intensief gebruik versleten zijn, meld ik mij weer voor iets nieuws.” 


Naast ondernemer ben ik ook blogger, en afgelopen week ontving mijn Blog About Art Nouveau een Speciale Vermelding van de Europese Commissie en Europa Nostra. De jury kende dit jaar Speciale Vermeldingen toe aan 11 erfgoedprestaties uit 9 Europese landen die deelnemen aan het Creative Europe-programma van de Europese Unie. De Speciale Vermeldingen worden gegeven aan buitengewone bijdragen aan het behoud en de verbetering van het Europese culturele erfgoed, die bijzonder op prijs worden gesteld door de jury maar die niet zijn opgenomen in de definitieve selectie om een prijs te ontvangen. De jury oordeelde dat “… het About Art Nouveau Blog een indrukwekkend en ambitieus initiatief van Olga Harmsen is, dat Art Nouveau in Nederland en elders in Europa in kaart brengt en becommentariëert. Het belangrijkste doel van het blog is om het bewustzijn over de kunststroming te vergroten door middel van boekbesprekingen, lezingen en samenwerking met verschillende andere Social Media platformen. Dit is een belangrijke viering van een stroming uit de twintigste eeuw, een pan-Europees fenomeen”, merkt de jury op. “Dit project onthult Art Nouveau in zijn vele dimensies en brengt het dichter bij een geïnteresseerde doelgroep.”

Dordtse blogger ontvangt Speciale Vermelding European Heritage Awards


Erika was op zoek naar een stukje Jugendstil óf William Morris behang om de gegranolde schouw mee op te knappen. “We waren blij dat we het behang eerst even in het echt konden bekijken, omdat het precies bij de bestaande groene muur moest passen. Olga’s advies was vriendelijk en ze dacht goed met ons mee. Ze adviseerde de granol dicht te smeren ipv er board tegenaan te zetten. En er was heel veel keus. Uiteindelijk kwamen we uit op dit Franse design, dat perfect bij onze inrichting paste. Onze jongste van 15 zei: het lijkt wel een cadeautje! En daar heeft het inderdaad wel wat van weg!”

art_nouveau_behang_parijs_1900  jugendstil_behang_parijs_1900


Nadia klopte bij mij aan met een hele gerichte vraag. Ze zocht Art Nouveau gordijnstof in de kleuren  bruin en groen. Het groen moest bovendien een hele specifieke kleur groen zijn. Én het mocht niet te duur worden. “Wij wilden een winkel bezoeken. Die bleek er niet te zijn. Olga heeft ons gastvrij ontvangen bij haar thuis en verschillende stoffen laten zien. Ze heeft erg goed aangevoeld wat we zochten en met ons meegedacht. Olga begreep goed wat we zochten en heeft erg goed geholpen dat te vinden. Ook verdere service was erg goed. Zij reageerde altijd heel snel. We zijn zeer tevreden over het eindresultaat. Zonder Olga’s kennis van zaken zouden we waarschijnlijk geen mooie stof voor ons budget gevonden hebben. We kunnen Maison l’Art Nouveau zeer zeker aanbevelen. Mooie collectie, ook voor een minder grote portemonnee. Super service, prettige persoonlijkheid.”

gevoerde Art Nouveau gordijnen in roest bruin en groen


Jacqueline kocht een huis met foto-atelier uit 1910. De klanten van de fotograaf werden destijds netjes ontvangen in een ‘garderobe’. En die garderobe had na 100 jaar dringend behoefte aan een nieuwe bespanning van de wandpanelen. Omdat Jacqueline dol is op de ontwerpen van C.R. Mackintosh, heeft ze voor die panelen een mooie stof bij ons uitgekozen. “Ik had de stof al een paar keer bekeken, o.a. tijdens de Restauratiebeurs VAKWERK. En het was de bedoeling eerst de garderobe op ons gemak te restaureren, maar toen bleek dat de stof uit de collectie zou worden gehaald, ging het opeens héél snel! Olga heeft een heel gevarieerd aanbod, en ik voelde echt de neiging om hebberig te worden van al die mooie stoffen!”

wandbespanning panelen Mackintosh  wandbespanning met C.R. Mackintosh stof


Hanny was op zoek naar een nieuw bed. Ze koos voor ons Art Nouveau bed CHÉRI. Omdat al onze bedden met de hand gemaakt worden, kunnen we eenvoudig aan individuele wensen tegemoet komen. En Hanny wilde graag een verlaagd voeteneinde. “Omdat Maison l’Art Nouveau zo kleinschalig is, heb je direct contact en bovendien hebben ze unieke producten. Dus zeker voor Art Nouveau liefhebbers kan ik dit bedrijf aanbevelen. Ik ben zeer tevreden over de afhandeling toen er na het uitpakken een klein mankementje aan het product bleek te zijn.  Ik wens Olga nog veel succes!”

Art Nouveau Bed Chéri


Vorige week ontving ik prachtige foto’s van Gemma, die ons Zweedse behang SLOTTSVIKEN in haar slaapkamer heeft toegepast.


Trudy en Hans zochten een Arts & Crafts tapijt dat qua kleur bij hun bestaande bank moest passen. Omdat die bank een hele bijzondere kleur heeft, hebben we goed moeten zoeken. Maar uiteindelijk stak er één tapijt met kop en schouders boven de rest uit. “We wilden graag een tapijt op maat gemaakt, anders zouden we ons meubilair over de randen heen moeten plaatsen en dat vinden we zonde van het patroon.” We hebben het ontwerp aan de gewenste afmetingen laten aanpassen zodat de verhoudingen mooi zouden kloppen. Vóór aanvang van de productie konden Trudy en Hans dat aangepaste ontwerp beoordelen. En ook voor verzending hebben zij nog een foto van het eindresultaat ontvangen. We zijn zeer tevreden over de snelle reacties en de berichtgeving over de voortgang. Het was fijn om direct contact te hebben met iemand die kennis van zaken heeft.” 


interieur met Schuitema bank Jugendstil interieur met schuitema bank

Frans en Ans wilden graag hun woonkamer wat warmer maken en vroegen om advies. “We kregen veel inspiratie en ideeën en zijn erg tevreden over Olga’s enthousiasme en meedenken. Ook haar warmte, betrokkenheid en brede kennis zijn een reden om Maison l’Art Nouveau aan te bevelen. Veel dank! Onze woonkamer is prachtig geworden!”


Stephanie is sinds kort mede-eigenaar van een Art Nouveau villa in het noorden van Spanje. Voor de slaapkamer zocht ze een mooie blauwe gordijnstof. De keuze viel op een bedrukte stof die ik uit Frankrijk importeer. Omdat het in Spanje best wel eens warm kan worden, adviseerde ik haar de gordijnen met onze thermische voeringstof van MOONDREAM te laten voeren. “In de winter kan het daar erg koud en tochtig zijn. En nu met de warmte scheelt het ook. Je voelt veel warmte binnenkomen zodra je de gordijnen opentrekt. We zijn er heel blij mee!”

Moondream gordijnvoering van Stephanie


Toen Mark aan het verbouwen was twijfelde hij geen moment om contact op te nemen met Maison l’Art Nouveau. De keuze viel op ons DURO behang GAMLA GRAND. “We hadden altijd al interesse voor Art Nouveau. En we zijn zeer tevreden over de duidelijke communicatie en de tips. We kunnen Maison l’Art Nouveau dan ook aanraden als een betrouwbaar adres.”
foto duro behang van Mark


Diana en Alfred wilden graag Art Nouveau tegels in hun nieuwe keuken. Aan de hand van hun wensen heb ik een tekening uitgewerkt en samen hebben we er tegels bij gekozen. Nadat ik de tegels voor hen had geïmporteerd kon er afgelopen week worden getegeld. Nu alleen nog wat puntjes op de i zetten, en dan is het toch een plaatje?

Bedank-kaartje met bloemen


I.v.m. de Art Nouveau tentoonstelling in het Museum Prinsenhof in Delft werd Maison l’Art Nouveau benaderd voor een toepasselijk behang. Nou, dat hadden we wel natuurlijk! 


Burgemeesterskamer uit 1896 in het Oude Stadhuis van WinschotenDe Groningse Restauratie-schilder Lex van der Zwaag werkt momenteel aan de restauratie van de Burgemeesterskamer uit 1896, in het Oude Stadhuis van Winschoten. Voor de schouw zocht hij specifieke Art Nouveau / Jugendstil wandtegels. “Ik was een beetje ongerust over de prijs van de tegels, maar dat bleek ongegrond. Over alles is een goed contact geweest. Ik ben heel erg tevreden over de totale uitstraling van de gerestaureerde kamer met als hoogte punt de wandtegels in de schouw. Ik kan de samenwerking met Maison l’Art Nouveau van harte aanbevelen, o.a. vanwege de goede uitstraling, tegels, stoffering, behang en de interieur voorbeelden.”


Saskia Lensink, Dordtse journalist en tekstschrijver, mailde me onlangs het volgende mooie bericht: “Ik heb enige tijd geleden met heel veel plezier naar jouw lezing voor de Vereniging Dordrechts Museum geluisterd, over Art Nouveau in Dordrecht. Sindsdien kijk ik met andere ogen naar gebouwen in de stad, het is heel leerzaam geweest!”

Lezing over Art Nouveau in het Dordrechts Museum door Olga Harmsen lezing over Art Nouveau in het Dordrechts Museum


Marjan zocht kussentjes voor op haar nieuwe art deco Schuitema banken en stoel: “Ik twijfelde of zo’n kleine order wel mogelijk zou zijn. Na het eerste contact was ik geheel gerustgesteld en had ik het gevoel dat ik serieus werd genomen. Ik ben het meest tevreden over de korte lijn via whatsapp, niet het gevoel te hebben iets te worden aangesmeerd, en de perfecte kwaliteit van het product. Het was ook fijn te overleggen over de te gebruiken stoffen, en in de goede richting te worden gestuurd. Ik raad Maison l’Art Nouveau aan vanwege de duidelijke, vriendelijke, professionele en snelle manier van werken. En de kwaliteit van het uiteindelijke product.”

Schuitema stoel met stoffen art nouveau kussentje Schuitema banken met nieuwe stoffen art nouveau kussentjes


René was op zoek naar een Art Nouveau behang voor in de hal en de trapopgang. “We kunnen Maison l’Art Nouveau zeker aanraden, omdat er zo’n ruime keus is. We kozen uiteindelijk voor de rode GAMLA GRAND. Het was fijn dat we het behang van te voren bij Olga in huis konden zien. “

Gamla Grand rood art nouveau behang  Gamla Grand rood Jugendstil behang  Gamla Grand rood Jugendstil behang


Via de e-mail ontving ik het hartverwarmende berichtje van een van mijn klanten: “Naar aanleiding van uw nieuwsbrief zijn wij (mijn vrouw en ik) vandaag naar Steenwijk geweest en  het Museumhuis Rams Woerthe bezocht. Een zeer mooi museumhuis om jaloers op te worden en met enthousiaste mensen die ook liefde hebben voor Art Nouveau. Een zeer goede tip van u om daar eens heen te gaan. Ik wilde het u gewoon laten weten dat wij een mooie Art Nouveau dag hebben gehad. Groet, A. H.”

Villa Rams Woerthe, Steenwijk


Dorothea stuurde vóór en ná foto’s van haar eetkamerstoelen nadat ze opnieuw gestoffeerd waren met onze meubelstof TIFFANY in de kleur Jewel. Is het niet mooi geworden? “Ik zocht Art Nouveau stof voor de bekleding van een paar stoeltjes. Was in eerste instantie wat bang voor de prijs van de stof. Maar Olga heeft als mijn vragen duidelijk en vriendelijk beantwoord en mijn bestelling verliep verder ook heel vlot. Ik word steeds blijer van de stof en iedereen vindt het prachtig. Ik kan Maison l’Art Nouveau dan ook van harte aanbevelen.”


Kees en Ellen zochten mooie, bijzondere tegels om hun eenvoudige badkamer een speciaal tintje te geven. Zij twijfelden geen moment om contact op te nemen met Maison l’Art Nouveau. “Nee, de site was aantrekkelijk en zag er betrouwbaar uit. En onze ervaring was ook prima: correcte en vlotte afhandeling. We zijn heel tevreden over de tegels 🙂 Leuk om met een particuliere onderneming in zee te gaan en iets bijzonders aan te kunnen schaffen. We kunnen Maison l’Art Nouveau zeker aanbevelen wanneer iemand iets speciaals zoekt bij een betrouwbare leverancier.”

Jugendstil Art Nouveau tegel wit bloemen Jugendstil Art Nouveau tegel wit bloemen Jugendstil Art Nouveau tegel wit bloemen Jugendstil Art Nouveau tegel wit bloemen


Leo was op zoek naar een blauwe Art Nouveau stof om zijn Schuitema bank opnieuw mee te laten stofferen. Hij koos voor de meubelstof TIFFANY in de kleur Pruisisch Blauw. En wat is het resultaat mooi geworden! 

art nouveau Schuitema bank gestoffeerd met meubelstof tiffany blauw


Ans en Frans waren/zijn op zoek naar gordijnstoffen, meubilair, vloerkleden, kortom alles in de stijl van Art Nouveau om hun huis opnieuw in te richten. “Olga Harmsen is bijzonder goed geïnformeerd over datgene wat er in de markt te koop is. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa. Zij is zeer bevlogen op een goede manier. Ze geeft ruimte en tijd voor het nemen van eigen beslissingen. Prettig in de omgang, gastvrij, vriendelijk en hartelijk. We waren heel blij in Nederland iemand gevonden te hebben die de weg weet, weet waar zaken te vinden zijn en deze kennis wil delen. Er is geen remming om weer contact op te nemen. Mevrouw Harmsen is ook bereid om met haar collectie stoffen en behang naar mensen thuis te gaan. Of we Maison l’Art Nouveau zouden aanbevelen? Ja!!! Dat lijkt ons duidelijk gezien het voorgaande.”

Art Nouveau Kast met MYB Lace Panel Maedow Lily

Ans en Frans hebben een Art Nouveau kast in de hal die dienst doet als garderobe. Maar de jassen en tassen lagen zo rommelig in het zicht… We hebben de lace panel MEADOW LILY van MYB Textiles in de juiste maat gezocht én gevonden!


Aannemer Mart van Houten benaderde ons omdat hij authentieke Art Nouveau tegels nodig had voor een restauratie in Amsterdam. Zijn klant koos voor tegels uit de GOLEM catalogus. GOLEM is een ambachtelijk Duits bedrijf dat honderden originele tegelontwerpen her-produceert en waarvan wij de complete collectie voor u importeren.

Art Nouveau Jugendstil wandtegels Restauratieproject Amsterdam Art Nouveau Jugendstil wandtegels


Henri en Inge gaan hun prachtige Art Nouveau huis stap voor stap weer terugbrengen in oude glorie. Dit voorjaar zijn we begonnen met het her-stofferen van de stoelen in de woon- en eetkamer. Voor de eetkamerstoelen kozen zij de fantastische stof TIFFANY die wij uit Engeland importeren. De fauteuils in de zithoek zijn opnieuw gestoffeerd met de stoffen KORB en ROSENBOGEN uit de BACKHAUSEN collectie die wij uit Oostenrijk importeren. De tafel en stoelen zijn vóór het stofferen gerestaureerd door Matteo Visser, en het stofferen zelf is uitgevoerd door Dick Oostendorp. Twee gepassioneerde vakmannen waar wij graag mee samenwerken.

Eetkamerstoelen_opnieuw_gestoffeerd

Als u op onderstaande foto’s klikt kunt u de stoelen in het groot bekijken.


Willem bestelde bij ons een aantal Art Nouveau tegels uit de GOLEM collectie. “We zochten contact met Maison l’Art Nouveau om te bemiddelen voor de aanschaf van art nouveau tegels, dezelfde die wij in Berlijn hebben gezien en ook hebben gekocht. We twijfelden in het geheel niet. Kwam betrouwbaar over. Het contact verliep over en weer goed “to the point”.  Het meest tevreden zijn we over de zeer uitgebreide afbeeldingen van de soorten tegels en bijbehorende mogelijkheden. Ook de snelle mailwisseling. We vonden het bovendien fijn dat, na het zien van deze tegels in Berlijn die wij echt heel mooi vonden, de aanschaf nu ook bereikbaar werd in ons land.”

“We kunnen Maison l’Art Nouveau zeer zeker aanbevelen, o.a. door de vriendelijke en efficiënte manier van werken. Wij zijn heel blij dat wij onze dierbare herinneringen aan Berlijn in de vorm van de tegels konden uitbreiden. Ik heb geprobeerd foto’s te maken met als resultaat dat ze niet tot hun recht komen. Dit doet afbreuk van het geheel naar mijn mening. Het is een kleine keuken wat niets afdoet van het feit dat wij er heel blij mee zijn en ook de gasten die met ons eten zien de fraaiheid van de opgestuurde tegels.”


Ans en Alex schreven het volgende over onze samenwerking die bijna een jaar duurde: April 2016 zijn we de trotse eigenaren geworden van Villa Hoog Duin gebouwd in 1906. De zoektocht naar behang met de motieven uit die tijd is begonnen… Via Marktplaats “Maison l’Art Nouveau” gevonden en na een kijkje genomen te hebben op de website meteen gebeld met Olga. Het is niet bij behang alleen gebleven; Olga kwam op bezoek met een hele auto vol met voorbeelden van behang, gordijnstoffen, etc. Adviezen voor houtwerk, plafonds, sjablonen en het idee om Jan Berghuis langs te sturen voor de marmer decoraties. Een zeer deskundige en service gerichte dame. Overal snel een antwoord op, offertes in verschillende prijsklassen.

We zijn zéér tevreden over de klantgerichtheid, kennis van zaken, kwaliteit van de geleverde goederen en diensten. Mochten we in de toekomst nog iets nodig hebben voor ons huis, dan zal onze zoektocht altijd starten bij Maison l’Art Nouveau. Wij kunnen Olga absoluut aanbevelen; advisering perfect, hoogstaande kwaliteit van de geleverde goederen en een zeer vriendelijke dame! Elke dag weer geniet ik van de prachtige gordijnen, het mooie behang en de kunstwerken die Jan voor ons gemaakt heeft.” 


Wat onze klanten zeggen over... bank gestoffeerd met Liberty Ianthe meubelstof

Harry en Indra lieten hun bank opnieuw stofferen met onze oersterke meubelstof Ianthe van LIBERTY .


Wat onze klanten zeggen over... wollen vloerkleed art nouveau jugendstil archibald knox

Lucas en Anne kozen voor een van onze Archibald Knox designs toen ze een wollen kleed uitzochten.


Van een tevreden klant kreeg ik dit bericht: “We waren op zoek naar een Art Nouveau motief als onderdeel van de afwerking van onze hall & gang. Een behang dat uiteindelijk het meest geschikt leek, en bij jullie verkrijgbaar was, was wel voorzien van een stevig prijskaartje. Spontaan aangeboden advies bij definitieve keuze van behang, alsook bijhorende afwerking (lambrisering, verf, …) was een goede hulp. Bovendien bleek, na ontvangst van een staal, het behang van een zeer behoorlijke kwaliteit te zijn, wat het zware prijskaartje wat meer aanvaardbaar maakte. We waren heel tevreden over de zeer vlotte communicatie, en gegeven adviezen waren steeds terzake, geen verkoperspraatjes. Wij kunnen Maison l’Art Nouveau zeker aanraden!”


Wat onze klanten zeggen over... Duro Jugendstil behang passend bij bestaand groen plafond Wat onze klanten zeggen over... Duro Jugendstil behang passend bij bestaand groen plafond

Edwin en Willem zochten een Jugendstil behang dat bij het groen van hun spectaculaire plafondschildering zou passen. De kamer mocht echter beslist géén groene kamer worden. Ze kozen voor ons crème-kleurige behang GAMLA GRAND uit Zweden.

“We zochten behang bij onze originele art nouveau plafondschildering. Het contact met Olga was zeer plezierig. Ze is zelfs met haar stalenboek bij ons thuis langs geweest om de stalen naast ons plafond te kunnen houden. Ze is erg deskundig en geeft goed advies. Het aanbod van behang dat allemaal aan het criterium ‘art nouveau’ voldoet is groot en vooraf door Olga geselecteerd vanuit verschillende fabrikanten. Dit scheelt veel gezoek door onszelf en verkleint de kans iets moois te missen in de warboel van stalen-boeken en internet. We kunnen Olga zeker aanbevelen. Het is leuk om een mede-liefhebber van art nouveau te spreken en om te overleggen over bepaalde inrichtingsvraagstukken. Olga is klantgerichtheid,  vriendelijkheid, en heeft een mooi aanbod.”


Website_Rijksmuseum_2017

Het Rijksmuseum in Amsterdam koos onlangs ons Finse behang JUGEND-TULPPAANI voor de promotie van haar collectie Art Nouveau sieraden in de museumwinkel!


Yvonne koos voor het her-stofferen van een set Art Nouveau stoelen voor onze stof LIBERTY HERA. Daarnaast koos zij voor de gordijnen in haar slaapkamer voor onze stof LINWOOD METROPOLIS. Om de slaapkamer helemaal af te maken heeft Myrthe een sjabloon ontworpen geïnspireerd op het patroon van de gordijnstof. 

“Ik zocht stof voor Jugendstil stoeltjes die ik op een veiling op de kop had getikt en door te googlen op Jugendstil kwam ik Olga’s website tegen. Ik was verbaasd over het meedenken van Olga. Voor de stoeltjes zocht ik een mooie stof, en uiteindelijk heb ik ook prachtige gordijnstof met Jugendstil patroon bij haar gekocht en via Olga ben ik in contact gekomen met Myrthe, die de schitterende bijpassende schildering aan de bovenkant van de muren heeft gemaakt.

Over het enthousiasme van Olga ben ik heel tevreden, en natuurlijk haar grote kennis op het gebied van Jugendstil. Olga geeft je veel opties en door de foto’s die ze heeft, krijg je ook een goed idee hoe het zou kunnen worden. Olga is snel met reageren, denkt enthousiast mee en heeft veel deskundigheid in huis. Daarnaast heeft ze een netwerk waar eventueel mee samengewerkt kan worden. Bedankt Olga, het is een mooi project geworden zo!”


Jan en Marijke kozen voor hun nostalgische keuken ons Finse behang ISOÄIDIN AIKAAN (uit grootmoeders tijd).


Haarbarbaar is een populaire Barbershop in het hart van Amterdam. Eigenaar Nick Eimers wenste een Tuschinski-style interieur. Onze decoratie-schilder Myrthe Smith ontwierp en schilderde het nieuwe interieur met succes in de gewenste stijl.


Ania koos voor ons behang IRIS uit Zweden: “Ik zocht naar een passend behang voor een gedeelte van de woonkamer. Mijn huis is geen Art Nouveau pand. En ik wist niet zeker of ik bij jullie terecht kon. Mijn onzekerheid was ongegrond. Ik ben heel blij dat je hebt doorgevraagd naar de woonkamer om de situatie in te schatten zodat je vervolgens goed advies kon geven. Mijn vragen werden snel beantwoord; het ging heel efficiënt. Ik zou jullie zeker aanbevelen: brede kennis van zaken, passie voor Art Nouveau, ruim assortiment, vriendelijkheid en snelle afhandeling van de vraag. Dank je wel dat je de producten naar Nederland brengt. Ik ben blij dat ik nu iets moois thuis heb.”


Jan en Marijke kozen voor ons behang NERGÅRDEN uit Zweden.


Greetje koos voor ons behang LILJA uit Zweden: “We zochten behang dat passend is bij ons pand uit 1903. Er is origineel glas-in-lood in de ramen verwerkt dat vrij overheersende kleuren heeft. Ik zocht behang dat deze kleuren zou ondersteunen en versterken; tegelijkertijd moest het ook bij de “ziel” van het huis passen. Omdat de voor- en achterkamer een andere lichtinval hebben, was het een puzzel om het in beide ruimtes passend te krijgen en er toch één geheel van te maken. Olga is erg bevlogen en denkt goed mee. Ook is ze meerdere keren langs geweest met stalen behang. Ze geeft goed advies maar ook de ruimte om in alle rust je eigen keuzes te maken. 

Het eindresultaat is heel mooi geworden, zonder Olga hadden we niet bij dit behang uitgekomen. We waren heel blij met Olga’s persoonlijke benadering, de oplossingsgerichtheid bij vragen of problemen. Bij een behangwinkel krijg je een stapel boeken en weinig advies. De Jugendstil periode is heel specifiek, de meeste medewerkers van behangwinkels hebben er nog nooit van gehoord, laat staan dat ze je een goed advies kunnen geven. Door het contact met Olga, ga je met elkaar “puzzelen” op de locatie om het juiste behang te vinden. Het totaalconcept van inrichting is ook mogelijk, waarbij alles op elkaar afgestemd kan worden. Dit kan met alleen behang, maar ook met de overige inrichting zoals het verfwerk, tegels, vloerkleden en traplopers. Ik zou zeker aanraden om contact met Olga op te nemen.

Olga, bedank! Het was/is leuk om zo een tijdje op te trekken zeker omdat je zelf ook met je huis zo bevlogen bezig bent. Veel succes met alles!  Greetje”