Publicaties

“Taal is zeg maar echt mijn ding…”

Oliver_typewriter_after_1900Het begon toen ik een jaar of 10 was. Ik moest schrijven. Dagboeken, gedichten, schoolkranten, reisverslagen… eerst met pen en papier, later op een oude typemachine, en nóg weer later op de computer.

Gelukkig kon ik van schrijven mijn werk maken: persberichten, web content, interne communicaties, contracten, handleidingen, power points en heel veel product catalogi… en ik heb overal met evenveel plezier aan gewerkt de afgelopen 15 jaar. Ik kon echter, vanuit de functies die ik bekleedde, nergens mijn liefde voor kunst en cultuur kwijt.

Pas toen ik het fenomeen Bloggen ontdekte was het hek écht van de dam; mijn passies voor Taal, Art Nouveau, Kunst, Architectuur, Reizen en Fotografie kwamen allemaal samen op mijn Blog About Art Nouveau!

blog_about_art_nouveau_banner

In mei 2019 werd mijn Blog About Art Nouveau door de Europese Commissie beloond met een Special Mention of the Jury tijdens de European Heritage Awards. En daar ben ik héél trots op!

european_heritage_awards_special_mention_2019

Maar ik publiceer nog meer! Hieronder enkele voorbeelden van mijn werk:

 • Jan 2020 – Interview door Gerard Zwinkels voor de Reelander

Artikel over Maison l'Art Nouveau in de Reelander-20200102

 • Sept 2019 – Persbericht over Period Decorating in de Retail / Horeca

'Period Decorating' in de Horeca en de Retail

 • Nov 2018 – Advies in de Consumentengids over muurverf

ConsumentengidsNov2018-banner

Olga Harmsen in FietsActief Magazine ivm Art-Nouveau Fietsroute

Erfgoedvoordeel.nl blog Olga Harmsen Art Nouveau is overál in Europa!

 • December 2017 – Gastblog ‘Art Nouveau… what’s going on?!?’ op Erfgoedvoordeel.nl

erfgoedvoordeel.nl_blog_2_Olga_Harmsen

erfgoedvoordeel.nl blog Art Nouveau is Back! door Olga Harmsen

Art Nouveau wandeling Dordrecht - App

A5 flyer ontworpen voor I.D.R. Schilderwerken en totaalonderhoud  A5 flyer ontworpen voor I.D.R. Schilderwerken en totaalonderhoud

 • Juli 2017 – In het kader van City Marketing, én omdat ik wil bijdragen aan een groter bewustzijn van ons Art Nouveau erfgoed heb ik Jaap Bouman (Journalist AD) gevraagd zijn jaarlijkse Puzzeltocht door Dordrecht dit jaar in het teken van de Art Nouveau te maken. Ik stuurde hem mijn lijst met Art Nouveau panden in Dordrecht, en kijk eens wat een mooi resultaat!?! Héél Dordrecht doet mee!

Jaap Bouman Puzzel 2017

 • Juni 2017 – Gedurende het afgelopen jaar heb ik een Art Nouveau keuken ontworpen die inmiddels door Harry Westhoeve is gebouwd. Herenhuis Magazine wilde graag een reportage over het project publiceren en heeft mij daarvoor geïnterviewd. De foto’s zijn verzorgd door Anja Kortenbout.

Art Nouveau keuken à la Olga in Herenhuis Magazine

 • Mei 2017 – Op verzoek van de Vereniging Oud-Dordrecht en JUMBO Sterrenburg ontwierp ik 8 unieke mokken met nostalgische afbeeldingen. Doel was om het Dordrecht van rond 1900 uit te beelden. Klanten van JUMBO spaarden zegeltjes voor deze mokken en konden met een volle spaarkaart plus €2,99 bijbetaling zo’n mok kopen. JUMBO doneerde € 0,40 per mok aan de Vereniging Oud-Dordrecht. Uiteindelijk werden er bijna 10.000 mokken verkocht.

Serie-nostalgische-mokken-Dordrecht

 • Februari 2017 – Voor Woontlekker.nl, een blog over energieneutraal wonen, schreef ik een gastblog over onze Moondream gordijnvoering waarmee u tot wel 46% energie kunt besparen.

Portfoilio: Gastblog over isolerende gordijnvoering Woontlekker.nl

 • September 2016 – Op verzoek van St. Nederland Monumentenland schreef ik een column voor de reeks Mijn Monument op de website Open Monumentendag.

Open Monumentendag 2016 Mijn Monument door Olga Harmsen

Maison l'Art Nouveau Flyer 2016 Maison l'Art Nouveau Flyer 2016

Stucadoorsbedrijf Zardoni flyer 2016 Stucadoorsbedrijf Zardoni flyer 2016

In mei 2015 vroeg Lluís Bosch mij, namens het organisatiecomité van het II coupDefouet International Congress, verslag te komen doen van het tweejaarlijkse Art Nouveau congres. Het organisatiecomité is samengesteld uit medewerkers van de gemeenteraad van Barcelona (Urban Landscape Institute), de Universiteit van Barcelona (Contemporary Art History and Design Research Group, GRACMON) en de stichting Catalunya-La Pedrera.

Mijn verslag is te lezen op mijn Blog About Art Nouveau:

Introductie: Breaking the Art Nouveau Glass Ceiling
Voorbereidingen: II coupDefouet International Congress 2015
Day 1 – Barcelona
Day 2 – Barcelona & Terrassa
Day 3 – Barcelonaheader_coupdefouet_congress_2015
Day 4 – Barcelona
Day 5 – Barcelona
Day 6 – Barcelona & Reus
Day 7 – Barcelona

 • Juli 2015 – Nieuwe folder voor de Vereniging Oud-Dordrecht

Tekst werd samengesteld in overleg met het bestuur van de Vereniging Oud-Dordrecht. Layout van de folder moest aansluiten bij de stijl van de website. Folder heb ik opgemaakt in InDesign, en als certified PDF aangeleverd bij de drukkerij.

 • Oktober 2014 – Nieuwe website voor de Vereniging Oud-Dordrecht

screendump_website_vereniging_oud-dordrecht-v2

Deze website heb ik gebouwd op verzoek van het bestuur van de Vereniging Oud-Dordrecht. Daarbij heb ik alle wensen van het bestuur verwerkt in de functionaliteit van de website, die draait op WordPress.

&&&

Voordat Maison l’Art Nouveau ontstond, heb ik veel technische teksten geschreven (in het Engels en Nederlands) voor Tsubaki:

 • Tsubaki Tree – iPad app met alle Tsubaki bedrijfs- en product documentatie.

Ik bedacht deze app als oplossing voor een probleem waar elke vertegenwoordiger vroeg of laat tegenaan loopt: zijn voorraad folders in de auto is niet meer compleet of niet meer up-to-date. Met deze app heeft elke klant, altijd, beschikking over de meest recente informatie.