Wat onze klanten zeggen…

Op deze pagina kunt u lezen wat onze klanten zeggen over onze producten en onze service. En ook de foto’s die we van onze klanten ontvangen, plaatsen we hier. Hier treft u dus geen spectaculaire reclamefoto’s en gladde verkoop praatjes, maar eerlijke reacties en trotse foto’s van oprechte klanten!


Via de e-mail ontving ik het hartverwarmende berichtje van een van mijn klanten: “Naar aanleiding van uw nieuwsbrief zijn wij (mijn vrouw en ik) vandaag naar Steenwijk geweest en  het Museumhuis Rams Woerthe bezocht. Een zeer mooi museumhuis om jaloers op te worden en met enthousiaste mensen die ook liefde hebben voor Art Nouveau. Een zeer goede tip van u om daar eens heen te gaan. Ik wilde het u gewoon laten weten dat wij een mooie Art Nouveau dag hebben gehad. Groet, A. H.”

Villa Rams Woerthe, Steenwijk


Dorothea stuurde vóór en ná foto’s van haar eetkamerstoelen nadat ze opnieuw gestoffeerd waren met onze meubelstof TIFFANY in de kleur Jewel. Is het niet mooi geworden? “Ik zocht Art Nouveau stof voor de bekleding van een paar stoeltjes. Was in eerste instantie wat bang voor de prijs van de stof. Maar Olga heeft als mijn vragen duidelijk en vriendelijk beantwoord en mijn bestelling verliep verder ook heel vlot. Ik word steeds blijer van de stof en iedereen vindt het prachtig. Ik kan Maison l’Art Nouveau dan ook van harte aanbevelen.”


Kees en Ellen zochten mooie, bijzondere tegels om hun eenvoudige badkamer een speciaal tintje te geven. Zij twijfelden geen moment om contact op te nemen met Maison l’Art Nouveau. “Nee, de site was aantrekkelijk en zag er betrouwbaar uit. En onze ervaring was ook prima: correcte en vlotte afhandeling. We zijn heel tevreden over de tegels 🙂 Leuk om met een particuliere onderneming in zee te gaan en iets bijzonders aan te kunnen schaffen. We kunnen Maison l’Art Nouveau zeker aanbevelen wanneer iemand iets speciaals zoekt bij een betrouwbare leverancier.”

Jugendstil Art Nouveau tegel wit bloemen Jugendstil Art Nouveau tegel wit bloemen Jugendstil Art Nouveau tegel wit bloemen Jugendstil Art Nouveau tegel wit bloemen


Leo was op zoek naar een blauwe Art Nouveau stof om zijn bank opnieuw mee te laten stofferen. Hij koos voor de meubelstof TIFFANY in de kleur Pruisisch Blauw. En wat is het resultaat mooi geworden! 

art_nouveau_bank_gestofferd_met_tiffany_blauw


Ans en Frans waren/zijn op zoek naar gordijnstoffen, meubilair, vloerkleden, kortom alles in de stijl van Art Nouveau om hun huis opnieuw in te richten. “Olga Harmsen is bijzonder goed geïnformeerd over datgene wat er in de markt te koop is. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa. Zij is zeer bevlogen op een goede manier. Ze geeft ruimte en tijd voor het nemen van eigen beslissingen. Prettig in de omgang, gastvrij, vriendelijk en hartelijk. We waren heel blij in Nederland iemand gevonden te hebben die de weg weet, weet waar zaken te vinden zijn en deze kennis wil delen. Er is geen remming om weer contact op te nemen. Mevrouw Harmsen is ook bereid om met haar collectie stoffen en behang naar mensen thuis te gaan. Of we Maison l’Art Nouveau zouden aanbevelen? Ja!!! Dat lijkt ons duidelijk gezien het voorgaande.”

Art Nouveau Kast met MYB Lace Panel Maedow Lily

Ans en Frans hebben een Art Nouveau kast in de hal die dienst doet als garderobe. Maar de jassen en tassen lagen zo rommelig in het zicht… We hebben de lace panel MEADOW LILY van MYB Textiles in de juiste maat gezocht én gevonden!


Aannemer Mart van Houten benaderde ons omdat hij authentieke Art Nouveau tegels nodig had voor een restauratie in Amsterdam. Zijn klant koos voor tegels uit de GOLEM catalogus. GOLEM is een ambachtelijk Duits bedrijf dat honderden originele tegelontwerpen her-produceert en waarvan wij de complete collectie voor u importeren.

Art Nouveau Jugendstil wandtegels Restauratieproject Amsterdam Art Nouveau Jugendstil wandtegels


Henri en Inge gaan hun prachtige Art Nouveau huis stap voor stap weer terugbrengen in oude glorie. Dit voorjaar zijn we begonnen met het her-stofferen van de stoelen in de woon- en eetkamer. Voor de eetkamerstoelen kozen zij de fantastische stof TIFFANY die wij uit Engeland importeren. De fauteuils in de zithoek zijn opnieuw gestoffeerd met de stoffen KORB en ROSENBOGEN uit de BACKHAUSEN collectie die wij uit Oostenrijk importeren. De tafel en stoelen zijn vóór het stofferen gerestaureerd door Matteo Visser, en het stofferen zelf is uitgevoerd door Dick Oostendorp. Twee gepassioneerde vakmannen waar wij graag mee samenwerken.

Eetkamerstoelen_opnieuw_gestoffeerd

Als u op onderstaande foto’s klikt kunt u de stoelen in het groot bekijken.


Willem bestelde bij ons een aantal Art Nouveau tegels uit de GOLEM collectie. “We zochten contact met Maison l’Art Nouveau om te bemiddelen voor de aanschaf van art nouveau tegels, dezelfde die wij in Berlijn hebben gezien en ook hebben gekocht. We twijfelden in het geheel niet. Kwam betrouwbaar over. Het contact verliep over en weer goed “to the point”.  Het meest tevreden zijn we over de zeer uitgebreide afbeeldingen van de soorten tegels en bijbehorende mogelijkheden. Ook de snelle mailwisseling. We vonden het bovendien fijn dat, na het zien van deze tegels in Berlijn die wij echt heel mooi vonden, de aanschaf nu ook bereikbaar werd in ons land.”

“We kunnen Maison l’Art Nouveau zeer zeker aanbevelen, o.a. door de vriendelijke en efficiënte manier van werken. Wij zijn heel blij dat wij onze dierbare herinneringen aan Berlijn in de vorm van de tegels konden uitbreiden. Ik heb geprobeerd foto’s te maken met als resultaat dat ze niet tot hun recht komen. Dit doet afbreuk van het geheel naar mijn mening. Het is een kleine keuken wat niets afdoet van het feit dat wij er heel blij mee zijn en ook de gasten die met ons eten zien de fraaiheid van de opgestuurde tegels.”


Ans en Alex schreven het volgende over onze samenwerking die bijna een jaar duurde: April 2016 zijn we de trotse eigenaren geworden van Villa Hoog Duin gebouwd in 1906. De zoektocht naar behang met de motieven uit die tijd is begonnen… Via Marktplaats “Maison l’Art Nouveau” gevonden en na een kijkje genomen te hebben op de website meteen gebeld met Olga. Het is niet bij behang alleen gebleven; Olga kwam op bezoek met een hele auto vol met voorbeelden van behang, gordijnstoffen, etc. Adviezen voor houtwerk, plafonds, sjablonen en het idee om Jan Berghuis langs te sturen voor de marmer decoraties. Een zeer deskundige en service gerichte dame. Overal snel een antwoord op, offertes in verschillende prijsklassen.

We zijn zéér tevreden over de klantgerichtheid, kennis van zaken, kwaliteit van de geleverde goederen en diensten. Mochten we in de toekomst nog iets nodig hebben voor ons huis, dan zal onze zoektocht altijd starten bij Maison l’Art Nouveau. Wij kunnen Olga absoluut aanbevelen; advisering perfect, hoogstaande kwaliteit van de geleverde goederen en een zeer vriendelijke dame! Elke dag weer geniet ik van de prachtige gordijnen, het mooie behang en de kunstwerken die Jan voor ons gemaakt heeft.” 


Wat onze klanten zeggen over... bank gestoffeerd met Liberty Ianthe meubelstof

Harry en Indra lieten hun bank opnieuw stofferen met onze oersterke meubelstof Ianthe van LIBERTY .


Wat onze klanten zeggen over... wollen vloerkleed art nouveau jugendstil archibald knox

Lucas en Anne kozen voor een van onze Archibald Knox designs toen ze een wollen kleed uitzochten.


Van een tevreden klant kreeg ik dit bericht: “We waren op zoek naar een Art Nouveau motief als onderdeel van de afwerking van onze hall & gang. Een behang dat uiteindelijk het meest geschikt leek, en bij jullie verkrijgbaar was, was wel voorzien van een stevig prijskaartje. Spontaan aangeboden advies bij definitieve keuze van behang, alsook bijhorende afwerking (lambrisering, verf, …) was een goede hulp. Bovendien bleek, na ontvangst van een staal, het behang van een zeer behoorlijke kwaliteit te zijn, wat het zware prijskaartje wat meer aanvaardbaar maakte. We waren heel tevreden over de zeer vlotte communicatie, en gegeven adviezen waren steeds terzake, geen verkoperspraatjes. Wij kunnen Maison l’Art Nouveau zeker aanraden!”


Wat onze klanten zeggen over... Duro Jugendstil behang passend bij bestaand groen plafond Wat onze klanten zeggen over... Duro Jugendstil behang passend bij bestaand groen plafond

Edwin en Willem zochten een Jugendstil behang dat bij het groen van hun spectaculaire plafondschildering zou passen. De kamer mocht echter beslist géén groene kamer worden. Ze kozen voor ons crème-kleurige behang GAMLA GRAND uit Zweden.

“We zochten behang bij onze originele art nouveau plafondschildering. Het contact met Olga was zeer plezierig. Ze is zelfs met haar stalenboek bij ons thuis langs geweest om de stalen naast ons plafond te kunnen houden. Ze is erg deskundig en geeft goed advies. Het aanbod van behang dat allemaal aan het criterium ‘art nouveau’ voldoet is groot en vooraf door Olga geselecteerd vanuit verschillende fabrikanten. Dit scheelt veel gezoek door onszelf en verkleint de kans iets moois te missen in de warboel van stalen-boeken en internet. We kunnen Olga zeker aanbevelen. Het is leuk om een mede-liefhebber van art nouveau te spreken en om te overleggen over bepaalde inrichtingsvraagstukken. Olga is klantgerichtheid,  vriendelijkheid, en heeft een mooi aanbod.”


Website_Rijksmuseum_2017

Het Rijksmuseum in Amsterdam koos onlangs ons Finse behang JUGEND-TULPPAANI voor de promotie van haar collectie Art Nouveau sieraden in de museumwinkel!


Yvonne koos voor het her-stofferen van een set Art Nouveau stoelen voor onze stof LIBERTY HERA. Daarnaast koos zij voor de gordijnen in haar slaapkamer voor onze stof LINWOOD METROPOLIS. Om de slaapkamer helemaal af te maken heeft Myrthe een sjabloon ontworpen geïnspireerd op het patroon van de gordijnstof. 

“Ik zocht stof voor Jugendstil stoeltjes die ik op een veiling op de kop had getikt en door te googlen op Jugendstil kwam ik Olga’s website tegen. Ik was verbaasd over het meedenken van Olga. Voor de stoeltjes zocht ik een mooie stof, en uiteindelijk heb ik ook prachtige gordijnstof met Jugendstil patroon bij haar gekocht en via Olga ben ik in contact gekomen met Myrthe, die de schitterende bijpassende schildering aan de bovenkant van de muren heeft gemaakt.

Over het enthousiasme van Olga ben ik heel tevreden, en natuurlijk haar grote kennis op het gebied van Jugendstil. Olga geeft je veel opties en door de foto’s die ze heeft, krijg je ook een goed idee hoe het zou kunnen worden. Olga is snel met reageren, denkt enthousiast mee en heeft veel deskundigheid in huis. Daarnaast heeft ze een netwerk waar eventueel mee samengewerkt kan worden. Bedankt Olga, het is een mooi project geworden zo!”


Jan en Marijke kozen voor hun nostalgische keuken ons Finse behang ISOÄIDIN AIKAAN (uit grootmoeders tijd).


Haarbarbaar is een populaire Barbershop in het hart van Amterdam. Eigenaar Nick Eimers wenste een Tuschinski-style interieur. Onze decoratie-schilder Myrthe Smith ontwierp en schilderde het nieuwe interieur met succes in de gewenste stijl.


Ania koos voor ons behang IRIS uit Zweden: “Ik zocht naar een passend behang voor een gedeelte van de woonkamer. Mijn huis is geen Art Nouveau pand. En ik wist niet zeker of ik bij jullie terecht kon. Mijn onzekerheid was ongegrond. Ik ben heel blij dat je hebt doorgevraagd naar de woonkamer om de situatie in te schatten zodat je vervolgens goed advies kon geven. Mijn vragen werden snel beantwoord; het ging heel efficiënt. Ik zou jullie zeker aanbevelen: brede kennis van zaken, passie voor Art Nouveau, ruim assortiment, vriendelijkheid en snelle afhandeling van de vraag. Dank je wel dat je de producten naar Nederland brengt. Ik ben blij dat ik nu iets moois thuis heb.”


Jan en Marijke kozen voor ons behang NERGÅRDEN uit Zweden.


Greetje koos voor ons behang LILJA uit Zweden: “We zochten behang dat passend is bij ons pand uit 1903. Er is origineel glas-in-lood in de ramen verwerkt dat vrij overheersende kleuren heeft. Ik zocht behang dat deze kleuren zou ondersteunen en versterken; tegelijkertijd moest het ook bij de “ziel” van het huis passen. Omdat de voor- en achterkamer een andere lichtinval hebben, was het een puzzel om het in beide ruimtes passend te krijgen en er toch één geheel van te maken. Olga is erg bevlogen en denkt goed mee. Ook is ze meerdere keren langs geweest met stalen behang. Ze geeft goed advies maar ook de ruimte om in alle rust je eigen keuzes te maken. 

Het eindresultaat is heel mooi geworden, zonder Olga hadden we niet bij dit behang uitgekomen. We waren heel blij met Olga’s persoonlijke benadering, de oplossingsgerichtheid bij vragen of problemen. Bij een behangwinkel krijg je een stapel boeken en weinig advies. De Jugendstil periode is heel specifiek, de meeste medewerkers van behangwinkels hebben er nog nooit van gehoord, laat staan dat ze je een goed advies kunnen geven. Door het contact met Olga, ga je met elkaar “puzzelen” op de locatie om het juiste behang te vinden. Het totaalconcept van inrichting is ook mogelijk, waarbij alles op elkaar afgestemd kan worden. Dit kan met alleen behang, maar ook met de overige inrichting zoals het verfwerk, tegels, vloerkleden en traplopers. Ik zou zeker aanraden om contact met Olga op te nemen.

Olga, bedank! Het was/is leuk om zo een tijdje op te trekken zeker omdat je zelf ook met je huis zo bevlogen bezig bent. Veel succes met alles!  Greetje”